După ce s-a confruntat cu astfel de întrebări în repetate rânduri, Anca Serea le-a răspuns, prin intermediul unui mesaj făcut public pe blogul personal.
 
Astfel, vedeta a simţit nevoia de a se apera, într-o postare pe blogul ei, în legătură cu un subiect controversat: numărul mare de copil pe care îl are şi curiozitatea unora legată de religia ei. “Am primit nu o dată întrebarea dacă sunt sectantă pentru că am ales să fiu mamă nu a unui singur copil, ci a şase. Sunt o persoană normală, ca şi voi, căreia pur şi simplu îi plac copiii şi adora să fie mamă (…) Sunt ortodoxa, însă religia, sexul şi politica nu sunt subiecte de discuţii”, spune vedeta.
Ba mai mult, ea a făcut şi alte mărturisiri: ”Mi s-a întâmplat în decursul carierei mele să primesc o mulţime de întrebări pe această temă, uneori formulate sub formă de reproşuri sau acuzaţii. Deşi am ajuns să nu mă mai las afectată de ele, nu neg faptul că mă deranjează că atât de mulţi oameni se gândesc la aceste lucruri şi sunt atât de interesaţi de religia mea.
 

Am răspuns deja că sunt de religie ortodoxă şi, mai mult decât atât, sunt un om creştin, cu frica de Dumnezeu. Întotdeauna am crezut în puterea binelui şi în faptul că ce semeni aia culegi, aşa că aplic în fiecare zi din viaţă. De fiecare sărbătoare importantă, dar şi duminica sau pur şi simplu când simt nevoia să îmi eliberez sufletul merg la biserica şi am norocul de a fi aproape de Mănăstirea Cernica. Însă nu consider că acest lucru trebuie discutat sau dezbătut şi nici nu mă consider datoare să mă explic”, spune Anca Serea pe voios.ro.
 
Anca Serea şi Adrian Sână sunt părinţii a patru copii, ultimul dintre ei venind pe lume în luna august. Este vorba despre o fetiţă care va purta numele Leah. Anca mai are doi copii adolescenţi, dintr-un mariaj anterior.