Andreea Bănică este mama a doi copii şi se bucură de o carieră de succes în plan muzical, iar de curând a reuşit să-şi surprindă prietenii virtuali cu ajutorul unei fotografii în care s-a lăsat surprinsă naturală, fără pic de machiaj. 
 
Artista şi-a etalat formele apetisante în mai multe imagini pe Instagram, iar fanii i-au transmis o mulţime de complimente. ”Eşti neschimbată!”, i-a spus o admiratoare, impresionată de forma fizică a vedetei, în timp ce un alt internaut i-a transmis ”Eşti adorabila fară machiaj”, i-a mai spus încă o fană.
 
Alţii, însă, au criticat-o pentru faptul că şi-ar fi mărit buzele. ”Să nu te recunosc! Lipsa machiajului îşi spune cuvântul!”,  i-a scris cineva, însă replica Andreei a fost pe măsură. “Aşa e, sunt minunata!”.
Într-un interviu pe care l-a acordat de curând, aceasta a mărturisit că se menţine în formă cu alimentaţia, întrucât de când are doi copii nu mai are timp să facă sport: ”Cu mai puţină mâncare. Alimentaţie disciplinată, zahăr cât mai puţin sau deloc, la ceai pun miere sau fructoză. În rest, uite, la prânz, dacă mi-am făcut o porţie de ficăţei, îi mănânc goi, fără nimic altceva. Nu pun carbohidraţi lângă carne. Dacă mănânc cartofi, mănânc doar cartofi. Şi încerc să mă menţin aşa, pe linia asta de plutire, pentru că, până la urmă, organismul are nevoie de varietate. Şi atunci nu refuz anumite alimente, doar că le consum în cantităţi mici şi nu le asociez cu altele", spune Andreea Bănică.
 
Andreea Bănică este căsătorită cu iubitul ei din liceu, Lucian Mitrea, alături de care are doi copii, o fetiţă pe nume Sofia şi un băieţel ce poartă numele Noah.