Andreea Marin, care este mama unei fetiţe de 11 ani, nu a rămas indiferentă în faţa acestei tragedii şi s-a arătat revoltată de atitudinea persoanelor care au preluat apelul disperat al fetei la 112. 
 
Deşi a reuşit să sune la 112, Alexandra Măceşanu nu a fost salvată. A sfârşit ucisă de Gheorghe Dincă, la scurt timp după ce a reuşit, printr-o minune, să sune la 112 pentru a cere ajutor, dar s-a lovit nu doar de un proces greoi, dar şi de atitudinea de neconceput a operatoarei şi poliţistului care au preluat apelul disperat al copilului.
 
Andreea Marina  făcut public un mesaj pe Facebook, prin care şi-a exprimat revolta la adresa operatorilor de la 112, dar şi a poliţiştilor care au ignorat-o. 
 
”Revolta interioară, identificarea cu durerea părinţilor, fiind şi eu părinte, mi-au adus nopţi nedormite şi un blocaj, pe care eu rar l-am trăit. Am fost incapabilă să formulez o opinie coerentă, ştiind că ea e umbrită de un acut sentiment de… întuneric, ca să folosesc un termen decent. Nu aş vrea să spun câte scenarii dezarmante îi trec unui părinte prin minte, când fără să vrea se gândeşte la situaţii prin care ar putea trece propriul copil. (…) Pun o întrebare: acestor 'persoane' ce se aflau la celălalt capăt al firului când această fetiţă înspăimântată a sunat cerând ajutor, probabil părinţi şi ei, le e bine în propria piele, ştiind la ce a condus indiferenţa şi lipsa lor de omenie, pur şi simplu? Cum au fost sancţionaţi, pentru că au 'ţinut linia ocupată' fără niciun rost? Cum se mai privesc în oglinda şi în ochii celor din jur?!”, a scris Andreea Marin pe pagina sa de Facebook.
 
 
De asemenea, Andreea Marin a criticat în termeni duri şi incompetenţa celor care sunt responsabili de siguranţa cetăţenilor.
 
”Suntem sătui de incompetenţi, de scuze şi de legi care permit mizeriei umane să se ascundă după ele, atunci când nu îşi fac treaba până la capăt sau cum ar trebui. De indolenţi, de oameni fără suflete, de „şefi” la capătul celălalt al firului unde ar trebuie să se afle cei demni de a găsi soluţii şi a-ţi dărui speranţa şi încredere 
 
Un sistem în care nu treci de portar fiindcă se simte stăpân pe poartă în spatele căreia doarme, nicidecum nu păzeşte, un sistem în care „meşterul” se crede „specialist” sau „maestru” chiar şi când strică, în loc să repare, un sistem în care criminalul îşi alege ora convenabilă să atace, căci ştie că nu e nimeni care să se deranjeze pentru el până la 6 dimineaţa.
 
Suntem sătui să plecăm capul şi să ne fie frică să ieşim pe stradă. Să spunem „saru’mana” pentru prea puţin prost crescuţilor şi incompetenţilor. Suntem sătui să ne minţim că e pace, când legea supravieţuirii e mai perfidă uneori decât pe timp de război. Suntem sătui să nu ne simţim în siguranţă la noi acasă. Şi să ştim că există şi oameni buni în ţara asta, care însă nu au şansa pe care o merită, de cele mai multe ori, să decidă ce e bun şi sănătos pentru noi. Nu au susţinere, alianţe cu cine trebuie sau nu pleacă destul capul şi nu promit ce trebuie”, a adăugat ea. 
 
 
Alexandra Măceşanu, o adolescentă de 15 ani, a fost răpită pe 24 iulie, după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă. Joi, pe 25 iulie, ar fi fost ucisă în urma unei lovituri puternice, iar apoi trupul i-a fost incinerat. Vineri, pe 26 iulie, poliţiştii au descins în casa bărbatului, însă n-au mai decât nişte oase.