Conform experţilor din toate colţurile lumii, un prim simptom observat în rândul acestora este anosmia.

Potrivit specialiştilor în ORL, dar şi în pneumologie, un număr semnificativ al îmbolnăviţilor cu coronavirus pot arăta simptome de anosmie. Acest lucru se referă la pierderea mirosuli şi a gustului.

Avertisment dur pentru cei care merg la cumpărături. Medic epidemiolog: "Încetaţi să mai pipăiţi alimentele!"

"În Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacienţii depistaţi pozitiv au avut anosmia drept simptom. Vorbim despre cazurile uşoare şi despre asimptomatici. În Iran s-au identificat cazuri izolate, la fel şi în SUA, Franţa ori Italia", a spus un reprezentant al Societăţii de Rinologie din Marea Britanie care a vorbit în presa din această ţară.

De asemenea, aproape jumătate dintre pacienţi se confruntă cu diaree, vărsături, dureri abdominale şi lipsa poftei de mâncare, potrivit unui studiu realizat în China, în care au fost monitorizate 204 persoane infectate cu SARS-CoV-2, 107 bărbaţi şi 94 de femei, cu vârsta medie de 55 de ani.

Drama mamei românce care are bebeluşul bolnav de Covid-19. Copilul a luat virusul din spital: "Toţi fug de noi!"

Dintre acestea, aproape jumătate (48,5%) aveau simptome digestive care le-au agravat starea de sănătate. Oamenii de ştiinţă cred că manifestările digestive ale COVID-19 pot fi puse pe seama efectelor virusului asupra enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ECA2).