Cum poţi face faţă mai bine zilelor de foc şi cum te protejezi împotriva caniculei? Iată câteva sfaturi ale medicilor pentru cei care nu pot evita expunerea la soare pe timpul acestor perioade:

Poartă haine din materiale naturale şi deschise la culoare

Dacă este absolut necesar să ieşi din casă pe timp de caniculă, îmbracă-te adecvat şi ia-ţi haine din materiale naturale, care să te protejeze de razele soarelui. Poartă pălărie sau şapcă şi ochelari de soare care să te ferească de ultraviolete.

Citeşte şi: Trucuri geniale pentru amenajarea unei bucătării mici

Bea multă apă pentru a te hidrata

Indiferent de vârstă, trebuie să bei apă constant, în special de timp de caniculă, spun medicii. Din cauza căldurii, organismul tău se va deshidrata,motiv pentru care e necesar să consumi cel puţin doi litri de apă. Nu aştepta să ţi se facă sete, bea măcar un pahar cu apă o dată la 20 de minute. Vei evita astfel stările de moleşeală şi de leşin pricinuite de starea de disconfort dată de căldură. Atenţie, apa nu trebuie să fie foarte rece pentru ca organismul încălzit să nu sufere un şoc.

Consumă fructe şi legume la fiecare masă

Vitaminele pe care organismul le absoarbe în mod natural din alimentaţie sunt esenţiale în astfel de momente, precum cele de caniculă. Încearcă să consumi la fiecare masă fructe şi legume bogate în vitamine şi minerale, precum pepenele galben, cel rosu, prunele, piersicile, castraveţi, roşii, ardei gras roşu şi verde şi, în general, orice aliment cu conţinut mare de apă. 

Citeşte şi: Dieta de vară. Mihaela Bilic te învaţă cum să slăbeşti uşor, mâncând orice

Evită cofeina, alcoolul şi băuturile carbogazoase

Este important să renunţi la cele trei cafele pe zi şi să te limitezi doar la una. Înlocuieşte orice băutură carbogazoasă cu apă plată şi sub nicio formă nu consuma alcool, căci va favoriza deshidratarea organismului. În plus, se recomandă duşurile periodice cu apă călduţa pentru a regla temperatura corpului. 

Măsuri pentru acasă

Trage draperiile pentru a nu lăsa căldura să pătrundă în locuinţa ta. Probabil vei fi tentat să reglezi aerul condiţionat la o temperatură extrem de mică, ceea ce este total greşit. Medicii recomandă ca temperatura din casă să nu fie prea scăzută, nu mai mult de 5 grade diferenţă. Reglează aerul la 25 de grade Celsius.

Sursa foto: pixabay.com