Biserica celebrităţilor. Scientologia, religia care şantajează, cenzurează şi brutalizează
Despre religia scientologică s-a vorbit mult, mai ales prin prisma celebrităţilor care au devenit adepţi ai acestui cult: Tom Cruise, Lisa Marie Presley, John Travolta, Cruise, Kirstie Alley. Cu toate acestea, Biserica Scientologică este încă învăluită în mister, chiar dacă unii foşti adepţi au făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce se întâmpla în interior.
Cosiderată sectă de unii, scientologia este o mişcare religioasă creată în anii ʼ50 de scriitorul de literatură ştiinţifico-fantastică L. Ron Hubbard. Figură controversată, Hubbard a fost influenţat de cele trăite în cel de-al Doilea Război Mondial, când a fost comandantul unui submarin al armatei Statelor Unite.
Conform scientologiei, fiecare om este tetan, un spirit nemuritor care a fost atât de afectat de diverse experienţe traumatizante trăite de-a lungul vieţii (mai bine zis al vieţilor), încât a uitat că este nemuritor. Tetanii posedă controlul absolut asupra trupurilor lor, dar, de fiecare dată când moare un trup, tetanul trebuie să intre într-un alt trup. De aceea scientologii cred în reîncarnare.
Din această bază au derivat diverse alte convingeri, norme şi reguli ale acestui cult, unele dintre ele frizând normalul. De fapt, biserica scientologică este asociată cu multe scandaluri, agresiuni şi acte de violenţă. Unii foşti adepţi au povestit ce se întâmplă în interiorul cultului, iar detaliile sunt şocante.
1. Decenii intregi, biserica scientologică a sustinut că mintale nu există. Scientologii au militat pentru introducerea unor noi legi în câteva state din SUA, prin care psihoterapia, psihiatria şi terapiile medicamentoase să fie sancţionate penal. Membrii sectei nu au voie să ia niciun medicament.
2. Pentru a ajunge la un stadiu spiritual superior, membrii bisericii sunt supuşi unor examinări numite audieri. Li se pun întrebări extrem de personale şi sunt obligaţi să răspundă la toate. Nu lipsesc întrebările detaliate despre viaţa sexuală şi, dacă membrii doresc să părăsească biserica, la un moment dat, pot fi şantajaţi cu aceste informaţii.
3. Pentru a participa la aceste audieri, membrii plătesc sume uriaşe de bani. De aceea biserica încearcă să atragă cât mai multe celebrităţi. Costă 100.000 de dolari să ajungi la stadiul al treila, de tetan cu puteri depline.
4. Biserica a încercat să cenzureze Wikipedia. Wikipedia a interzis oricărei organizaţii afiliate scientologiei să îi editeze articolele. Biserica a fost acuzată că a încercat în mod repetat să îndepărteze informaţiile care o critică. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere că scientologia are o relaţie foarte proastă cu mass-media.
5. Crucea cu opt braţe (foto 4 galerie) este un simbol major al scientologiei, Este similară cu crucea creştină, dar are încă 4 raze diagonale între braţele orizontale şi verticale. Cele opt braţe ale crucii simbolizează cei opt „vectori“ ai scientologiei: sinele, creativitatea, sexul şi procreaţia (familia), grupurile, omenirea, toate formele de viaţă, universul fizic, spiritualitatea şi Dumnezeu, infinitul sau Fiinţa Supremă.
6. Pe vremea când era membră a bisericii, actriţei Katie Holmes, soţia lui Tom Cruise (foto 5 galerie), i s-ar fi interzis să facă orice fel de sunet în timpul naşterii, pentru a nu traumatiza bebeluşul, potrivit presei internaţionale. Scientologii sunt adepţii naşterilor naturale, în linişte totală, fără niciun fel de medicaţie ajutătoare pentru mamă.
7. După mortea lui L. Ron Hubbard, David Miscavige (foto 2 galerie) a venit la conducerea bisericii, în 1987. Michele Diane Miscavige, soţia actualului lider, nu a mai fost văzută în public din 2006, în raportul poliţiei scrie „de negăsit“ şi David este suspect de uciderea ei, dar nu au fost găsite destule probe.
8. Biserica nu tolerează sub nicio formă vreun comentariu negativ despre întemeietorul L. Ron Hubbard, iar orice abatere de la "legile" instaurate de acesta este pedepsită. În presa internaţională au apărut informaţii despre o taberă de corecţie, unde sunt trimişi membrii recalcitranţi. Aceştia beneficiază de mâncare puţină şi sunt brutalizaţi fizic şi agresaţi psihic, pentru a reveni pe "calea cea bună".
FOTO Shutterstock