În mod tradiţional, fasolea este consumată în formă uscată. Cu toate că trebuie să fie lăsată la înmuiat pentru câteva ore, chiar şi peste noapte, multe persoane aleg acest tip de fasole, fie din obişnuinţă, fie pentru aroma sa ori pentru faptul că este mai ieftină decât alt tip de fasole. Iată câteva motive pentru care fasolea la conservă ar putea fi o alegere mai bună decât cea uscată!

Este mai uşor de gătit

În zilele noastre, oamenii preferă să facă mâncarea mai rapid, faţă de vremurile când bunicile noastre stăteau ore în şir în bucătărie ca să pregătească un preparat. Dacă te afli printre persoanele lipsite de timp sau nu eşti pasionat prea mult de gătit, fasolea la conservă poate fi o opţiune bună pentru stilul tău de viaţă. Este mai uşor de gătit, deoarece este deja fiartă şi o poţi pregăti mult mai repede decât dacă ai găti fasole uscată, care necesită mult timp de pregătire înainte.

Se păstrează mai bine

Fasolea la conservă se păstrează mai uşor decât cea uscată. Dacă îţi place să adaugi în salata de la cină o lingură de fasole fiartă, cu ajutorul conservelor, poţi pune o cantitate precisă de fasole în preparatul tău, iar restul boabelor din cutie se vor păstra foarte bine în frigider.

Mai sănătoasă ca fasolea uscată?