Potrivit poliţiştilor, femeia, aflată la volan, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un stâlp.
 
”Primele informaţii au relevat că o femeie de 37 de ani, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac. În urma impactului, conducătoarea auto a decedat, iar un pasager a fost rănit”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Maramureş, citaţi de Mediafax.
 
Angajaţii ISU care au intervenit la locul accidentului susţin că victima rănită a fost transportată la spital.
 
Moartea cântăreţei a picat ca un trăsnet pentru colegii ei, dovadă fiind mesajele făcute pe reţelele de socializare. 
 
”Sincere condoleanţe familiei. Noi o aşteptam să cântăm împreună în această seară. Dumnezeu să o odihnească în pace. Nu ne vine să credem”, a scris Ionică Ardeleanu pe pagina de Facebook a solistei.
 
”Ana te-am văzut aseară, ai facut cumpărături pentru copilaşii tăi, şi azi să primesc vestea cumplită că tu nu mai eşti printre noi. Nu pot să cred. Dumnezeu să te aşeze în ceata îngerilor!”, a mai adăugat Mariana Pop. 
 
Anamaria Pop a împlinit în urmă cu câteva zile vârsta de 36 de ani. Solista de muzică populară era şi voluntar al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş. Aceasta era văduvă şi mama a doi băieţi. 
 
Fiul artistei, mesaj sfâşietor
 
Fiul cel mare al artistei şi-a exprimat durerea privind pierderea mamei lui printr-un mesaj sfâşietor postat pe reţelele de socializare: "Mamă, am intrat astăzi în casă şi încă ţi-am simţit parfumul cu care te dădeai zi de zi, hainele tale erau aruncate pe pat, iar machiajele erau desfăcute în baie din graba de a ajunge acolo unde te-ai pornit să te duci, aveam sentimentul că TU eşti acasă, dar de fapt te-ai dus acolo unde imi era mie cel mai frica, acolo unde n-ar vrea nimeni să ajungă.
 
Am închis ferestrele, ţi-am luat bluza şi mi-am pus-o la nas doar ca să-ţi mai simt mirosul, după care am început să plâng în hohote! Înainte să pleci te-am pupat, te-am îmbrăţişat, ca de obicei, şi ţi-am spus să ai grijă de tine căci Alexucu te iubeşte, iar dupa o oră să aud că ai avut accident.
 
Nu credeam că ai păţit ceva, dar când am ajuns la faţa locului, poliţistul m-a întrebat "Cine sunteţi dumneavoastră" , la care i-am răspuns "sunt fiul doamnei care a provocat accidentul, am venit să iau ce a rãmas de valoare în maşină". A luat o gură de aer si mi-a spus "condoleanţe".