Astfel, în cadrul unui interviu pentru Viva!, Cătălin Botezatu a vorbit despre detenţie.

”În perioada aia, care nu a fost foarte lungă, dar care mie mi se pare o viaţă paralelă pe care am trăit-o în viaţa asta, au fost multe lucruri care m-au marcat şi, de multe ori, când văd filme legate de detenţie mi-aduc aminte de închisoarea de maximă siguranţă din Cremona,
mi-aduc aminte de ce nenorociri se petreceau acolo. Am avut mare noroc că le-am evitat.

Maşina lui Cătălin Botezatu, implicată într-un accident rutier: ”N-a mai putut fi controlată!”

De altfel, şi ce s-a întâmplat în detenţie este scris în cartea despre care vorbeam mai sus. Cea mai puternică amintire a fost de la arestul din Rahova, în noaptea de Crăciun. Dacă, de obicei, la arestul din Rahova era o gălăgie infernală, vacarm, în noaptea de Crăciun ne-au pus un colind în difuzoarele din celule, înainte de stingere. Apoi, s-a lăsat o linişte de mormânt în care nimeni, dar absolut nimeni, n-a mai spus nimic.

Dintr-o celulă vecină cu celula mea, care era o celulă de femei, singura celulă de femei, de altfel, a început o femeie să cânte un colind sfâşietor. Când s-a oprit, am auzit doar plânsete, suspine, şi mai apoi linişte deplină, iar noaptea de Crăciun s-a încheiat aşa. Nu uiţi asta, de altfel Crăciunul nu a mai fost niciodată de atunci sărbătoarea mea preferată.

Tot timpul am o stare confuză în preajma acestei sărbători, simt nevoia să ajut mai mult ca oricând, să mă duc prin cătunuri, unde dorm oamenii străzii, în cămine de bătrâni, peste tot dacă se poate, să stau cu oameni năpăstuiţi. Pentru că eu, de un Crăciun, am stat plângând în pumni, într-o celulă la subsol. Rămân nişte sechele pe viaţă, aş zice.”, a mărturisit el pentru Viva!.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Cătălin Botezatu. Ilinca Vandici a rupt tăcerea: ”O să fie bine!”

De asemenea, creatorul de modă a mărturisit că cea mai mare suferinţă pentru el este să nu aibă sănătate: ”Dacă nu ai sănătate, nu ai nimic. Apoi, din punctul meu de vedere, a doua suferinţă este când suferi din dragoste, pentru că asta este ordinea la mine: să fii sănătos, să iubeşti, să oferi iubire, să te simţi iubit. Cu restul te obişnuieşti, pentru restul poţi să faci ceva ca să obţii, dar sănătate şi iubire e greu să dobândeşti.”, a mai spus el.