Infecţie

Atunci când organismul luptă împotriva unei infecţii,temperatura corpului creşte şi de aceea transpiri noaptea. Dacă transpiraţia este excesivă,ar trebui să te adresezi medicului pentru a afla cauza.

Menopauză

Mai mult de 70% dintre femei au bufeuri şi transpiraţii nocturne în timpul perioadelor de premenopauză şi menopauză,şi aproape 30% dintre ele se confruntă cu bufeuri puternice şi transpiraţii nocturne în mod regulat,încât stilul de viaţă le este afectat.

Citeşte şi: Lucruri bine de ştiut despre estrogen

Hipoglicemie

Hipoglicemia sau nivelul scăzut de zahăr din sânge poate provoca transpiraţii. Dacă suferi de hipoglicemie,atunci este probabil să te trezeşti obosită sau cu o durerede cap insuportabilă. Uneori,te poţi confrunta şi cu transpiraţie excesivă în timpul nopţii,trezindu-te cu hainele şi lenjeria patului umede.

Tulburări hormonale

Transpiraţia pe timpul nopţii poate fi provocată de tulburările hormonale. La fel ca bufeurile,nivelul scăzut de estrogen poate avea efecte asupra hipotalamusului,care cauzează transpiraţia noctură la femei.

Hipotalamusul este partea creierului care ţine sub control apetitul,somnul,temperatura corpului,precum şi hormonii sexuali. Uneori,nivelul redus de estrogen natural încearcă să inducă în eroare hipotalamusul,crezând că temperatura organismului este prea mare. Aşadar,pentru a putea elimina căldura iluzorie,apare transpiraţia.

Citeşte şi:Soluţii naturale pentru transpiraţie excesivă

Suprasolicitarea organismului prin exerciţii fizice

Transpiraţiile nocturne pot apărea,de asemenea,la persoanele sănătoase,în special la cele a căror antrenament cauzează transpiraţia corpului la temperaturi mai scăzute decât în mod normal. Oamenii sănătoşi transpiră în timpul nopţii,deoarece antrenamentul fizic este excesiv.

Credit foto:www.medicalnewstoday.com