Când vine vorba de filme care au înregistrat un succes fantastic, puţine egalează „Titanic‟ lansat în anul 1997. A fost una dintre peliculele cu cele mai mari încasări din toate timpurile. O mare parte din distribuţie a devenit populară la nivel mondial. De asemenea, a fost începutul relaţiei platonice dintre două dintre cele mai mari vedete ale filmului, Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio. Actorii, care i-au portretizat pe cei doi îndrăgostiţi, Rose DeWitt Bukater şi Jack Dawson, au continuat să aibă cariere de succes.

Personajul Rose DeWitt Bukater a cucerit inimile publicului. O fată bogată de pe Coasta de Est, Rose este o pasageră pe Titanic care călătoreşte cu mama şi logodnicul ei, Cal, pe care de fapt nu-l iubeşte. Interpretarea acestui rol a făcut-o pe Kate Winslet un nume cunoscut. Deşi mai jucase în filme precum „Sense and Sensibility‟, nu era cunoscută în afara Angliei natale. După aceea însă, s-a lansat ca superstar la nivel mondial, la fel ca o mare parte din colegii ei de distribuţie.

Toţi au avut mult de câştigat în urma participării la filmările pentru „Titanic‟, Winslet fiind plătită cu 2 milioane de dolari pentru rolul Rose. Rolul a fost oferit şi altor actriţe care l-au refuzat din diverse motive.

De ce a refuzat Gwyneth Paltrow rolul?