Ce înseamnă aromantic?

Este o persoana care vrea relaţii neromantice cu alte persoane. Pe scurt, caută o companie plăcută, fără obligaţii. Nu vor şi nu caută legături pasionale sau de iubire. Relaţiile pentru ei sunt platonice sau pur sexuale, atât. Romantismul şi relaţiile intime sunt complet diferite pentru ei.

O persoană aromantică va avea relaţii intime pentru eliberare fizică. Nu vor avea emoţii în timpul actului. Relaţiile persoanelor aromantice sunt de companie, nu intime, în adevăratul sens al cuvântului. O relaţie cu o persoană aromantică nu implică întâlniri romantice, mesaje drăguţe sau cadouri. Există însă înţelegere şi susţinere.

Cum afli dacă eşti aromantic?

Nu îţi plac filmele romantice? E un semn! Vezi ceva romantic sau auzi poveşti/întâmplăr romantice, dar nu te impresionează? Ghici ce! Esti aroamantic/ă! Un alt semn este acesta: când o persoană aromantică ajunge la pubertate şi nu îşi doreşte partener, e aromantic! Dragostea şi romantismul nu te fac să simţi fluturi în stomac şi e ok.

Ce înseamnă asexual?

Este o persoană care nu simte atracţie sexuală sau dorinţă faţă de alte persoane. Dar pot forma conexiuni. O persoană asexuală poate avea o relaţie romantică, dar nu simte nevoia să îşi exprime sentimentele romantice prin sex sau alte expresii sexuale.

O persoană asexuală se poate îndrăgosti de cineva, dar sentimentele se bazează pe compatibilitate, nu pe atracţie sexuală. Unii oameni asexuali se identifică aromantici şi invers. Nu simt dorinţă sexuală, dragoste romantică, dar se identifică unul cu altul.

Citeşte şi: Am aflat! De ce sunt atraşi bărbaţii de femei mai în vârstă

Cum afli dacă eşti asexual?

Dacă eşti romantic şi îţi plac filmele sau gesturile de acest fel, dar nu simţi dorinţă sexuală, nu simţi nevoia de a te angaja în gesturi intime în pat, atunci esti asexual. Persoanele de acest fel au definiţii diferite adesea pentru aromantic şi asexual. Sexualitatea e diferită pentru fiecare om în parte şi preferinţele se schimbă mereu, în timp.

Citeşte şi: Orgasmul cervical, cea mai intensă plăcere. Ce este şi cum îl experimentezi

Sursa