Ce se află în spatele acestei experienţe magice, magnetice? În altă ordine de idei, cât de necesară este chimia sexuală pentru o relaţie lungă, solidă? „Chimia sexuală este sentimentul foarte puternic, dar inefabil pe care îl simţi în corpul tău atunci când eşti atras de cineva‟, spune Zhana Vrangalova, prof.dr. de sexualitate umană, la Universitatea din New York.

De obicei, această atracţie este fizică, dar poate fi şi intelectuală sau emoţională. Cineva care este sapiosexual (adică este în primul rând atras sexual şi emoţional de oameni inteligenţi), de exemplu, ar putea simţi chimie sexuală faţă de cineva pe care îl consideră inteligent sau genial, explică Vranglova. Pe de altă parte, o persoană greisexuală, biromantică (care rar experimentează atracţie sexuală, dar care are potenţialul de a trăi sentimente de romantism faţă de persoane de diferite genuri), ar putea simţi chimie sexuală faţă de cineva cu care doar doresc să ia cina, să bea un pahar de vin.

Ce simţi în corp când te simţi atras sexual

Când o simţi, chimia sexuală este intensă, spune Vranglova. „Este îmbătător, distrage atenţia şi poate deveni atotcuprinzător‟. Psihologul şi terapeutul sexual Megan Fleming adaugă că poate fi vorba despre emoţii „electrice”, „hipnotice” şi „irezistibile”.

În general, chimia sexuală se manifestă în urma trăsăturilor fizice, care generează senzaţii de „fluturii în stomac‟. De asemenea, pupilele se dilată, ritmul cardiac creşte, tensiunea arterială creşte, pielea se înroşeşte şi apare transpiraţia – toate sunt reacţii fizice obişnuite asociate cu chimia sexuală.

Care sunt cauzele de apariţie