Când vine vorba despre o despărţire, multe resentimente şi multe trăiri ce rămân în suspensie. Cel puţin unul dintre parteneri suferă şi cel puţin unul dintre parteneri este furios. Indiferent de situaţie, după o despărţire poate fi greu să regăseşti fericirea; iubirea pare un miraj. O nouă relaţie de cuplu poate părea o utopie. Este cu atât mai dificil cu cât există şi presiunea de a posta pe reţelele de socializare după despărţire. Dacă te întrebi şi tu ce postezi pe reţelele de socializare în perioada critică de după separare, iată ce sugestii au cei de la Elite Daily.

Fă o pauză de la postări

De fapt, ce să postezi în spaţiul virtual după despărţire? Absolut nimic! În primă fază, e mai bine să digeri noul status, să te reobişnuieşti şi să te concentrezi pe tine.

Este necesar să aştepţi până să postezi din nou, mai ales dacă separarea a fost una traumatizantă. Foarte posibil să vrei să postezi pe Instagram sau pe Facebook cnd eşti bine, să arăţi şi celorlalţi, dar mai ales lui că îţi merge bine, că eşti disponibilă sau că viaţa este frumoasă, însă specialiştii te sfătuiesc să te abţii, cel puţin imediat după ce te-ai despărţit de partener sau el te-a părăsit.

Astfel, fostul iubit va fi alertat, se va întreba ce este cu tine. Unde ai dispărut şi mai ales cu cine. Atunci când alegi să revii pe reţelele de socializare, gândeşte-te să postezi ceva care să îi aducă aminte cât eşti de frumoasă, nu ceva care să îl facă să se întoarcă (pentru că până la urmă, nu ai nevoie de asta!)

Imaginile şi citatele optimiste sunt suspecte

Poţi avea tendinţa de a-i arăta ce a pierdut şi cât de bine îţi merge după despărţire. Totuşi, nu o face, pentru că şi el, cât şi restul lumii vor vedea exact care este intenţia ta. Şi mai mult, în loc să „investeşti‟ timp şi energie în a-l face să vadă ce a pierdut (un fel de răzbunare) mai bine concentrează-te pe ceea ce simţi. Ai nevoie să plângi, să te simţi tristă, să fii furioasă, să gestionezi toate emoţiile, pentru a trece peste despărţirea de iubitul tău.

Este o idee bună să îţi informezi prietenii virtuali despre o nouă călătorie (în care este recomandat să mergi singură, când te simţi în stare). Încearcă, deci, să stai departe de postările răzbunătoare de tipul „vezi ce ai pierdut?‟ pentru că, de fapt, trasnmiti mesajul că nu ai trecut peste despărţirea voastră. Similar cuplurilor care postează prea multe despre ei pe reţelele de socializare, care nu sunt tocmai fericiţi în viaţa reală, cu cât postezi mai multe imagini atrăgătoare, cu atât percepţia este inversă şi vei părea mai nefericită.

@shutterstock