Este băutură perfectă în dietă. Topeşte stratul adipos şi îţi conferă energie. Are o aromă delicată. Este recomandat să ai grijă la modul de preparare. La o cană de apă adaugi DOAR o lingură de frunze de rozmarin. Nu mai mult!
 

Ceai de rozmarin - slăbeşte 3 kg în 7 zile cu el

Apa pentru ceai nu trebuie să fie clocotită, ci caldă. Dacă pui apă clocotită peste rozmarin, îi vei strica multe din substanţele active. Cel mai simplu mod de preparare este cel de mai jos:
 

Ceai de rozmarin - preparare

 
  • Pune apă în ibric şi las-o la fiert. Adu apa la punctul de fierbere, las-o să dea în clocot şi opreşte focul. 
  • Lasă apa să se răcească între 3 şi 5 minute. Apoi o poţi turna peste frunzele de rozmarin.
  • Dacă îţi faci ceai de rozmarin la plic, e indicat să fierbi apa la fel. Nu turna apă clocotită peste rozmarin!
  • Lasă ceaiul de rozmarin la infuzat timp de 5 minute, fie că e făcut din frunze (îl găsiţi la plafar), fie că e la plic, măcinat.
 
Vei asimila vitamina A, tiamină (vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacina (vitamina B3), vitamina B6, vitamina B12 şi vitaminele C, D, E şi K.
 

Ceai de rozmarin - detoxifiant

Vrei să ţii o cură de detoxifiere? Atunci ceaiul de rozmarin este aliatul tău! Trebuie să îl consumi regulat, cel puţin 7 zile. Va elimina substanţele nocive din organism şi va accelera metabolismul. 
 
Ceaiul de rozmarin îmbunătăţeşte digestia. Contribuie la digerarea rapidă a alimentelor. Asta înseamnă că nu vei mai avea senzaţie de balonare sau alte tulburări digestive. Consumat înainte de mese, îţi oferă o senzaţie de saţietate bună. Vei mânca mai puţin.
 
În plus, ceaiul de rozmarin împiedică absorbţia grăsimilor rele. Vei reuşi să arzi stratul adipos existent şi vei preveni formarea altuia. Dietă cu ceai de rozmarin ţine o săptămâna. Vei slabi 3 kilograme, îţi vei tonifia corpul şi vei reduce aspectul celulitei.
 

Ceai de rozmarin - câte căni se beau pe zi

Înainte de fiecare masă trebuie să bei o cană cu ceai. Adică 3 căni pe zi, una înainte de mic-dejun, una înainte de prânz, una înainte de cină. Mai poţi consuma ceaiul de rozmarin dimineaţa, în locul cafelei, apoi între mesele principale.
 
Sursa: ele.ro