Cel mai bun moment din zi pentru făcut amor este, spun oamenii de ştiinţă, ora trei după amiază. Motivul pentru care această perioadă este prielnică pentru viaţa amoroasă a unui cuplu şi pentru activitatea sexuală a celor doi este faptul că, în jurul acestei ore, femeile prezintă niveluri mari de cortizol, fiind astfel pline de energie.

În acelaşi timp, bărbaţii au niveluri mari de estrogen în organism, fapt care îi determină să fie mult mai implicaţi emoţional decât de obicei în acest act, să acorde mai multă atenţie nevoilor partenerei. 

Expertul în hormoni Alisa Vitti susţine că acesta este intervalul de timp ideal pentru un cuplu când vine vorba de amor, deşi bărbaţii prezintă un interes sporit pentru activitate intimă dimineaţa, când, datorită cantităţii mari de testosteron din organism, sunt mult mai excitaţi. Pe de altă parte, femeile sunt mult mai excitate după amiaza târziu.

„Secretul este ca cei doi parteneri să găsească o cale să îşi sincronizeze libidourile, iar momentul ideal pentru compromis este ora 15.00‟, a specificat Vitti.

Specialista a mai precizat că, pentru femei, cea mai bună perioadă din lună când vine vorba de relaţii intime este în primele zece zile de după ovulaţie, când nivelurile mari de testosteron şi estrogen din corp intensifică dorinţele sexuale ale reprezentantelor sexului frumos.


Sursă: Daily Mail