Injecţiile cu testosteron stimulează apetitul sexual

1 72936 original jpg jpeg

Un tratament pe bază de testosteron are numeroase beneficii asupra unui bărbat lipsit de vlagă sau deprimat. Hormonul nu numai că ajută la pierderea greutăţii în exces, dar stimulează si apetitul sexual, potrivit unui studiu realizat in Germania.

La cercetare au luat parte 115 bărbaţi care aveau un nivelscăzut de testosteron. Timp de 5 ani,aceştia au fost injectaţi frecvent cu acest hormon. Rezultatele au arătat că subiecţii au pierdut în medie 16 kilograme,în timp ce talia lor s-a micşorat de la 107 cm la 98 cm.

Oamenii de ştiinţă au explicat că fenomenul se datorează capacităţii testosteronului de a stimula creşterea masei musculare sau ţesutul muscular arde multe calorii şi măreşte ratametabolismului.

Pe lângă aceste beneficii,tratamentul s-a dovedit a fi benefic şi pentru reducerea indicelui de masă corporală,a nivelului de colesterol şi a zahărului din sânge. În plus,conform cercetătorilor,nivelul crescut de testosteron ajută la creşterea energiei şi a motivaţiei de a face exerciţii fizice.

Doctorul Malcolm Carruthers,cel mai cunoscut susţinător al terapiei cu testosteron,susţine că bărbaţii cu vârste peste 50 de ani ar trebui să urmeze acest tratament.

Alţi doctori cred că,odată cu înaintarea în vârstă,creşte rezistenţa la testosteron,motiv pentru care nivelul normal al hormonului din sânge nu este suficient. Mai mult,unele studii confirma faptul că există o legătură între nivelul scăzut de testosteron şi apariţia diabetului de tip 2.