Cele mai multe femei se îngraşă în această perioadă! 5 reguli obligatorii dacă vrei să ţii post

1 alimentatie de post jpg jpeg

Postul Paştelui este cel mai lung şi cel mai aspru post din toate cele patru de peste an presupune o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, spun nutriţioniştii. Cele mai multe femei au tendinţa de îngrăşare în această perioadă, în ciuda faptului că renunţă complet la carne sau lactate. Ce este de făcut?

Flavia Manole, nutriţionist-dietetician, a explicat că aceste 5 reguli sunt esenţiale când ţii post, potrivit csid.ro.

1. Păstrează un echilibru în alimentaţie

  • Mic dejun post – pâine integrală unsă cu humus şi deasupra felii de avocado + o legumă la alegere;
  • Gustare – sticksuri de morcov şi felii de măr cu unt de arahide;
  • Prânz – salată cu baby spanac, roşii, castraveţi şi măsline + quinoa + năut şi dressing de ulei măsline cu lămâie şi oregano
  • Gustare – un iaurt de soia natur cu câteva cereale integrale tip muesli
  • Cină – tocană de legume care să includă şi sursă de proteină vegetală (mazăre, fasole, linte etc.).

Pune accentul pe sursele de proteină vegetală, pentru că reglează saţietatea. De cele mai multe ori tindem să înlocuim proteina vegetală cu pâine, paste, cartofi, orez, etc., alimente care favorizează kilogramele în plus dacă sunt consumate în cantităţi crescute şi nu oferă o saţietate de lungă durata!

Tu ştii să porţi corect masca medicală?

2. Respectă orarul de masă regulat, nu sări peste mese şi nici peste gustări

Gustarea are rolul de a-ţi ţine în frâu senzaţia de foame supărătoare până la următoarea masă, iar o masă principală echilibrată nutritiv şi caloric îţi va oferi energia de care ai nevoie, astfel încât nu te vei simţi balonată că ai mâncat prea mult, dacă bineînţeles şi tehnicile culinare folosite sunt unele dietetice (fără prăjit în ulei, fără sosuri îngroşate cu făină etc.).

3. Evită semipreparatele de post De obicei, orice aliment de acest gen (pateu vegetal, chifteluţe, şniţele, plăcinte etc.) este încărcat caloric şi nu este foarte echilibrat din punct de vedere nutritiv. Încearcă să le faci acasă cu ingrediente de calitate, fără multă grăsime sau zahăr adăugat.

Tu cum îţi hrăneşti copilul? Dr. Mihaela Bilic: „Mai bine-i dai copilului o felie de pâine cu unt şi gem decât un bol cu cereale”

4. Ai grijă ce înlocuitor de lapte alegi

De preferat, alege lapte de soia, migdale, cocos, dacă se poate variante neîndulcite şi fără arome sau cât mai puţin îndulcite, şi iaurt de soia natur. Brânzeturile vegetale ar trebui să fie compuse din diferite nuci sau seminţe hidratate ori nucă de cocos fără adaos de grăsimi trans (grăsimi hidrogenate sau parţial hidrogenate care trebuie evitate).

5. Citeşte eticheta



Recente

Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg