Cele mai multe femei se îngraşă în această perioadă! 5 reguli obligatorii dacă vrei să ţii post

1 alimentatie de post jpg jpeg

Postul Paştelui este cel mai lung şi cel mai aspru post din toate cele patru de peste an presupune o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, spun nutriţioniştii. Cele mai multe femei au tendinţa de îngrăşare în această perioadă, în ciuda faptului că renunţă complet la carne sau lactate. Ce este de făcut?

Flavia Manole, nutriţionist-dietetician, a explicat că aceste 5 reguli sunt esenţiale când ţii post, potrivit csid.ro.

1. Păstrează un echilibru în alimentaţie

  • Mic dejun post – pâine integrală unsă cu humus şi deasupra felii de avocado + o legumă la alegere;
  • Gustare – sticksuri de morcov şi felii de măr cu unt de arahide;
  • Prânz – salată cu baby spanac, roşii, castraveţi şi măsline + quinoa + năut şi dressing de ulei măsline cu lămâie şi oregano
  • Gustare – un iaurt de soia natur cu câteva cereale integrale tip muesli
  • Cină – tocană de legume care să includă şi sursă de proteină vegetală (mazăre, fasole, linte etc.).

Pune accentul pe sursele de proteină vegetală, pentru că reglează saţietatea. De cele mai multe ori tindem să înlocuim proteina vegetală cu pâine, paste, cartofi, orez, etc., alimente care favorizează kilogramele în plus dacă sunt consumate în cantităţi crescute şi nu oferă o saţietate de lungă durata!

Tu ştii să porţi corect masca medicală?

2. Respectă orarul de masă regulat, nu sări peste mese şi nici peste gustări

Gustarea are rolul de a-ţi ţine în frâu senzaţia de foame supărătoare până la următoarea masă, iar o masă principală echilibrată nutritiv şi caloric îţi va oferi energia de care ai nevoie, astfel încât nu te vei simţi balonată că ai mâncat prea mult, dacă bineînţeles şi tehnicile culinare folosite sunt unele dietetice (fără prăjit în ulei, fără sosuri îngroşate cu făină etc.).

3. Evită semipreparatele de post De obicei, orice aliment de acest gen (pateu vegetal, chifteluţe, şniţele, plăcinte etc.) este încărcat caloric şi nu este foarte echilibrat din punct de vedere nutritiv. Încearcă să le faci acasă cu ingrediente de calitate, fără multă grăsime sau zahăr adăugat.

Tu cum îţi hrăneşti copilul? Dr. Mihaela Bilic: „Mai bine-i dai copilului o felie de pâine cu unt şi gem decât un bol cu cereale”

4. Ai grijă ce înlocuitor de lapte alegi

De preferat, alege lapte de soia, migdale, cocos, dacă se poate variante neîndulcite şi fără arome sau cât mai puţin îndulcite, şi iaurt de soia natur. Brânzeturile vegetale ar trebui să fie compuse din diferite nuci sau seminţe hidratate ori nucă de cocos fără adaos de grăsimi trans (grăsimi hidrogenate sau parţial hidrogenate care trebuie evitate).

5. Citeşte eticheta



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg