Ingrediente 

Pentru sos de caramel 

  • 250 g zahăr

  • 120 ml smântână lichidă 35% grăsime 

  • 40 ml apă

  • 2 linguri unt

  • 1 praf de sare

Pentru blat 

  • 150 g biscuiţi simpli

Pentru cremă 

  • 400 g cremă de brânză

  • 400 g smântână lichidă 35% grăsime

  • 1 linguriţă esenţă de vanilie  

  • 3 linguri zahăr vanilat 

  • 1-2 linguri sos de caramel 

Pentru decor 

  • topping de caramel, de ciocolată şi nuci

Citeşte şi: Clafoutis cu cireşe

Mod de preparare 

Pentru blat, pui biscuiţii într-o pungă de plastic şi cu ajutorul unui sucitor, sfărâmi biscuiţii. Într-o tavă rotundă detaşabilă, cerni biscuiţii şi îi presezi bine cu mâna sau cu o spatulă. Dai deoparte. 

Pentru sos, topeşti zahărul cu apa într-o cratiţă, la foc mediu şi amesteci până ce zahărul s-a caramelizat. Dai cratiţa deoparte, apoi torni smântâna lichidă şi adaugi untul cu un praf de sare. Amesteci până ce untul s-a topit. 

Pentru cremă, adaugi într-un bol mare crema de brânză, sosul de caramel, smântâna lichidă, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de mână, amesteci până obţii o textură cremoasă şi omogenă. 

Peste blat, pui crema şi o nivelezi cu ajutorul unei spatule. Decorezi cu topping de caramel şi de ciocolată şi, dacă doreşti, cu nuci mărunţite. Dai cheesecake-ul la frigider peste noapte. 

Citeşte şi: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista

FOTO: Shutterstock.com