Jägermeister este o băutură alcoolică germană creată dintr-un amestec de peste 56 ierburi şi mirodenii (ghimbir, anason, lemn dulce, ginseng etc.), cu un conţinut alcoolic de 35%. Ierburile şi plantele sunt zdrobite, apoi macerate câteva zile într-o soluţie de apă cu alcool. Lichidul rezultat e învechit în butoaie de stejar un an, apoi produsul final este obţinut din combinarea acestui lichid filtrat cu alcool, zahăr şi caramel. Reţeta nu s-a schimbat de acum peste 86 de ani, de când a fost inventată băutura şi, contrar legendelor, nu conţine sânge de căprioară.

Wilhelm Mast, a fost un producător de oţet şi comerciant de vinuri din oraşul Wolfenbüttel, Germania. Fiul său, Curt Mast (1897–1970), era pasionat de producţia de băuturi spirtoase şi lichioruri şi era întotdeauna dornic să-şi ajute tatăl în afaceri chiar şi la o vârstă fragedă. În 1935, la vârsta de 37 de ani, după ce a preluat afacerea tatălui său, Curt a conceput reţeta pentru Jägermeister.

Mitul sângelui de căprioară