Sofia i-a cerut mamei ei să o lase să-şi vopsească părul, iar Andreea Bănică a fost de acord. I-a cerut, însă, să aştepte să-i cumpere ea produse care să fie blânde cu părul ei. Puştoaica ei, însă, n-a mai avut răbdare, aşa că a apelat la ajutorul bunicii, iar când mama ei a venit acasă a găsit-o cu părul colorat. 
 
”Nu stiu cum ar fi reactionat parintii mei daca ar fi venit acasa si m-ar fi gasit cu parul verde la 10 ani, dar uite ca pe mine Sofia m-a pus in situatia asta... 🤦‍♀ Cand vad la prieteni ceva, vor si ei... De asta e important sa aveti grija ce copii au in jur, cu cine umbla, cat, ce influenta au asupra lor.”, a scris Andrea Bănică pe Facebook, iar pe blogul personal a detaliat cum a ajuns Sofia să se vopsească în lipsa ei. 
”Rămăsese să merg să-i cumpăr eu ce avea nevoie ca să-şi facă fata părul verde, dar aşteptarea ei era limitată se pare. A doua zi era deja gata vopsită, pentru că bunica ei a crezut că e ok să o ajute să-şi vopsească părul. Aşa că am venit acasă şi am găsit-o gata vopsită. Nu mă întrebaţi ce şi cum a făcut, dar dacă sunteţi curioşi o să o rog să facă un filmuleţ.”, a explicat Andreea Bănică pe blogul personal.
 
”Am fost de acord să-şi facă părul cu albastru de metil. Cu vopsea nu aş fi fost de acord pentru că este încă prea mică, dar albastrul de metil e o substanţă ok, se găseşte în farmacie, se duce la spălare şi o foloseşte doar pe jumătate din lungime. Chiar îmi place cum îi stă, e de mare efect, iar toată lumea îi spune ”ce păr frumos ai”.