Urzici de post - ingrediente necesare:

- 300 de grame de urzici
- o ceapă mare
- două linguri de făină
- doi căţei de usturoi
- 30 ml de ulei de floarea-soarelui
- sare şi piper

Urzici de post - mod de preparare:

Alege urzicile, îndepărtează codiţele şi spală-le bine. Ulterior, toacă-le mărunt.

Într-o tigaie întinsă, căleşte ceapa în ulei, iar apoi adaugă făina. Amestecă bine şi lasă totul să se călească uşor.

Adaugă apoi un pahar cu apă şi amestecă bine, ca să nu se lipească. Când totul a căpătat consistenţa unui sos, adaugă urzicile şi lasă la fiert timp de zece minute.

Adaugă usturoiul şi mai aşteaptă să fiarbă două minute, după care serveşte cu mămăligă.

Poftă bună!

Sursa foto: www.a1.ro