Foloseşte un antiperspirant

Pentru a te menţine fresh şi pentru a combate transpiraţia excesivă, este important să foloseşti un deodorant puternic. Antiperspirantul creează o barieră protectoare între transpiraţie şi bacterii, prevenind mirosul corpului. Mai mult, toate deodorantele sunt testate dermatologic, aşa că nu există niciun motiv de îngrijorare pentru sănătatea tegumentului tău.

Evită mâncarea picantă

Ştiai că alimentele picante stimulează producţia glandelor sudoripare, cauzând mirosul neplăcut al corpului? Acest lucru se întâmplă deoarece condimentele activează neurotransmiţătorii numiţi acetilcolină, care stimulează producţia glandelor sudoripare. Aşadar, dacă te confrunţi cu transpiraţie excesivă, renunţă la mâncarea picantă, mai ales în sezonul cald.

Renunţă la duşurile cu apă fierbinte

Desigur, baia cu apă caldă spre fierbinte este foarte relaxantă, dar nu în timpul verii. În schimb, ai grijă ca apa să fie caldă spre călduţă. Foloseşte, de asemenea, produse de îngrijire cu efect răcoritor şi săpun antibacterian, pentru a elimina de pe pielea toxinele.

Acordă atenţia articolelor vestimentare pe care le îmbraci

Dacă obişnuieşti să transpiri excesiv în sezonul cald, înseamnă că trebuie să acorzi mai multă atenţia hainelor. Optează pentru articole din materiale precum bumbac şi pânză, care trebuie să fie mai largi - lasă tegumentul să respire.

Evită cafeaua

Cu siguranţă nu vrei să renunţi la cafeaua pe care o bei zi de zi, dar cofeina stimulează sistemul nervos central, partea care activează glandele sudoripare. Ţine minte că o ceaşcă de cafea nu este o idee bună, mai ales dacă te confrunţi cu problema numită transpiraţie excesivă.


Credit foto: www.home.bt.com