Protejează-ţi geanta încă din prima zi

Atunci când îţi cumperi o geantă nouă, îţi doreşti ca aceasta să rămână în cea mai bună condiţie cât mai mult timp. Pentru a face acest lucru posibil, foloseşte o cremă specială de protecţie pentru piele încă din prima zi în care ai achiziţionat-o. Aceasta adaugă un strat protector suprafeţei, împiedicând formarea petelor.

Curăţ-o regulat

Chiar dacă este nouă sau veche, curăţarea genţii în mod constant este o regulă bună de urmat. Pentru o curăţare rapidă, foloseşte o lavetă umedă. În general, genţile din piele au nevoie de o curăţare cu produse profesionale o dată la 2-3 luni.

Foloseşte doar produse speciale de curăţare

Nu este recomandat să foloseşti şerveţele umede, oţet sau alte astfel de produse din cămară. Multe dintre ele conţin chimicale şi substanţe ce pot cauza uscarea sau pierderea culorii genţii din piele.

Pune geanta într-un sac

Pentru a preveni praful să îţi „atace” geanta şi pentru a o feri de zgârieturi atunci când nu o porţi, foloseşte săculeţul special pe care l-ai primit la achiziţionare; dacă nu îl ai, o poţi pune şi într-o faţă de pernă.

Ţine mereu ceva în ea

Când nu o foloseşti, umple-o cu haine sau materiale vechi pentru a-i menţine forma.

Evită să o ţii de barete

Dacă nu ai mâinile curate sau ţi-ai aplicat cremă pe mâini, evită să o ţii de barete, deoarece se pot decolora sau deterioara. Încearcă să porţi geanta pe umăr.

Asigură-te ca ai închis bine toate capacele obiectelor din geantă

Sticla de apă, fondul de ten, stiloul – toate conţin substanţe care au potenţialul de a se scurge în interiorul genţii tale. Pentru a nu îţi deteriora geanta din neatenţie, verifică dopul sticlei de apă, pune fondul de ten sau alte produse de machiaj într-o gentuţă specială pentru cosmetice, iar stiloul într-un penar.

Fii atentă unde îţi pui geanta

Fie ca eşti la serviciu, în maşină sau acasă, trebuie să ai grijă unde îţi aşezi geanta. Evită să o pui în bătaia razelor soarelui sau lângă calorifere. Căldura poate cauza crăpături asupra genţilor din piele.

Nu pune geanta pe jos! Încearcă să o plasezi în spatele scaunului pe care stai.

Un accesoriu util, ce nu trebuie să îţi lipsească, este agăţătorul pentru geantă. Îl poţi pune pe suprafaţa mesei, astfel nu va mai trebui să iei în considerare podeaua, unde probabil ti-ai aşezat geanta de atâtea ori.

Sursa foto: Pinterest.com