Ce poţi face ca să păstrezi iubirea după o ceartă, află mai jos:
 
1. Învaţă să accepţi scuzele!
 
Dacă nu vei accepta scuzele şi vei supărată în continuare, nu vei face decât să agravezi situaţia. Şi partenerul se simte prost, şi el a avut o zi proastă, a îndurat o ceartă cu persoana iubită. Oferă-i o şansă, nu-l alunga din cauza încăpăţânării tale.
 
 
2. Nu ignora ceea ce s-a întâmplat!
 
Adesea relaţiile se destramă deoarece partenerii nu vorbesc despre problemele lor. După dezacord, ei continuă să trăiască de parcă scandalul nu ar fi existat. Pare o abordare bună, dar este o cale greşită. În felul acesta doar amânaţi inevitabilul. Supărările se acumulează, furia creşte şi urmează explozia care va distruge tot ce-i stă în cale, inclusiv viaţa voastră personală. Despre probleme trebuie să discutaţi, să găsiţi o cale de ieşire, un compromis, potrivit relaţii.net. 
 
3. Nu spune că ai avut în vedere altceva!
 
Această frază indică faptul că ai greşit şi acum nu ştii ce să faci. Cu aceste cuvinte încerci să anulezi cele spuse, ceea ce indică incapacitatea ta de a purta responsabilitatea pentru ceea ce ai făcut. Într-o astfel de situaţie, ar fi mai eficient să-ţi cer scuze. Şi desigur, să te gândeşti înainte de a spune ceva, pentru a nu jigni omul drag.
 
4. Nu te autoînvinui!
 
Toată lumea greşeşte, inclusiv tu. Dar nu te învinovăţi prea mult timp. Mai bine ar fi să încerci să te împaci cu partenerul. Vorbeşte cu el, explică-i, cere-ţi scuze. Trebuie să fii o persoană încrezătoare, vinovăţia nu are dreptul să-ţi submineze credinţa în forţele proprii.
 
5. Nu păstra tăcerea!
 
Acest lucru este echivalent cu ignorarea problemei. Chiar dacă nu eşti gata să ierţi sau să-i ceri să te ierte, tot trebuie să vorbiţi. Spune-i cel puţin că ai nevoie de timp.
 
6. Lasă cearta în trecut!
 
După ce aţi găsit o cale de ieşire, aţi găsit un compromis şi aţi închis conflictul – cearta este considerată închisă. Nu vă întoarceţi la ea şi nu vă amintiţi ce a provocat-o. Acest subiect este interzis, deoarece l-aţi experimentat deja.