Hipotiroidismul este una dintre afecţiunile care afectează glanda tiroidă,care este responsabilă de reglarea metabolismului şi de producerea de hormoni,care sunt esenţiali în îndeplinirea funcţiilor organismului.

Această tulburare apare atunci când nu este secretat destul hormon tiroidian,având ca rezultat o scădere a ratei metabolice,ceea ce face dificilă menţinerea greutăţii corporale sănătoase. În plus,în cele mai multe cazuri,hipotiroidismul afectează femeile,după vârsta de 50 de ani,dar poate apărea şi mai devreme.

Ceai pentru gastrită

Totodată,multă lume depistată cu această afecţiune se îngraşă treptat,şi suferă şi de alte efecte negative,dar cercetările au arătat că prin adoptarea unui anumit stil de viaţă cu obiceiuri sănătoase,aceste efecte pot fi contracarate şi previn pierderea calităţii vieţii.

Regim slăbit pentru hipotiroidie - Iată cum poţi slăbi dacă ai fost diagnosticată cu hipotiroidism:

Nu trebuie să elimini definitiv grăsimile din dietă,dar trebuie să le alegi pe cele sănătoase,pe care le poţi lua din:

-Carne slabă

-Peşte alb

-Ulei de măsline

-Ulei de cocos

-Seminţe

Renunţă la făina rafinată

Toate alimentele care conţin făină rafinată trebuie înlocuite cu cele preparate din grâu integral sau făină din cereale integrale. Acestea sunt mai sănătoase,şi în plus,previn acumularea de grăsime şi cresc nivelul de energie din organism.

Regim slăbit pentru hipotiroidie - Bea mai multă apă  

În funcţie de câtă apă bei,ţii la distanţă deshidratarea şi ajuţi la eliminarea toxinelor din organism. De aceea,bea cât mai multă apă şi mănâncă alimente care sunt bogate în apă.

Mănâncă mai puţin

Mâncatul în excesiv,în special seara,nu este recomandat,mai ales dacă mănânci alimente care sunt greu de digerat. Cel mai bine este să alegi alimente scăzute caloric,lipsite de grăsimi şi proteine,iar cina s-o iei cu cel puţin 3 ore înainte de culcare.

Regim slăbit pentru hipotiroidie - Bea ceai verde

Ceaiul verde este cel mai bun pentru persoanele care suferă de hipotiroidism. Datorită antioxidanţilor pe care-i conţine,ceaiul verde stimulează metabolismul şi pierderea în greutate,într-un mod natural. În plus,are efect laxativ,ceea ce înseamnă că stimulează digestia.

Consumă mai multe fibre

Alimentele bogate în fibre sunt esenţiale pentru persoanele care suferă de hipotiroidism. Acestea ajută procesul de digestie,în timp ce previn constipaţia şi inflamaţia. Totodată,sunt cele care scad apetitul şi stimulează metabolismul.