În primul rând, pregăteşte ouăle pentru fiert. Trebuie să le degresezi bine cu apă şi detergent de vase. Ai grijă să le speli bine cu buretele de vase. Limpezeste-le în 2-3 ape şi apoi pune-le la fiert, normal.

Ouăle de Paşte trebuie să fie tari. Aşa că le vei fierbe 10-12 minute. După ce au fiert, stinge focul şi lasa-le în apa caldă timp de 15 minute. Aşa te vei asigura că, la curăţare, coaja se desprinde de pe albuş uniform, fără să îl rupă.

Citeşte şi: Cum se vopsesc ouăle de Paşte în 3 paşi simpli. Când se vopsesc ouăle de Paşte

Cum vopseşti ouă de Paşte cu orez

Ingrediente pentru 10 ouă:

  • 10 ouă fierte tari
  • orez alb 1/4 de cană
  • 10 picaturi colorant alimentar (cel puţin 4 culori diferite, neamestecate între ele)
  • mănuşi de plastic
  • pungi de plastic sigilabile sau pahare de plastic şi folie alimentară

Dacă vopseşti mai mult de 10 ouă, dublează mereu cantitatea, la fiecare 10 ouă în plus.

Citeşte şi: Vopseşte ouăle cu coajă de ceapă roşie

Mod de procedare:

Mâinile tale trebuie să fie uscate bine. Vopseaua se poate desprinde de pe ouă dacă ai mâinile umede.

Boabele de orez se vor colora primele. Nu este recomandat să aplicaţi colorantul alimentar direct pe ouă.

Orezul se pune în pungi sau pahare, apoi se toarnă colorantul alimentar. Se amestecă bine recipientul până se colorează tot orezul.

Se introduce ouă în pungă sau pahar şi se amestecă până la colorare. Vor ieşi deja cu un model. Pentru a face ouă de Paşte interesante, jucati-vă cu mixul de colorant, trecând câte un ou prin 2-3 culori.

Sursa: unica.md