Întrebat despre relaţia pe care a avut-o cu Mihaela Rădulescu, Dani Oţil a mărturisit că este deranjat că ”este o etichetă atât de puternică”. 
”Noi nu ne-am mai văzut de mult timp, mai vorbim din când în când pe diverse proiecte profesionale. Mă deranjează că este o etichetă atât de puternică, sigur, ea nu poate fi ştearsă, cred că şi marile poveşti de dragoste dintre marii actori sunt căutate tot restul vieţii. Dar mă deranjează când se caută o versiune peiorativă în treaba asta. Eu cu Mihaela suntem buni prieteni, încă ne mai ajutăm în situaţii profesionale grave. A fost o relaţie intensă, a fost de film”, a declarat Dani Oţil. 
De asemenea, el a mărturisit că de-a lungul timpului au existat numeroase persoane care l-au dezamăgit: ”Am fost multe persoane care m-au dezamăgit de-a lungul timpului. În general, oamenii cu care construieşti un proiect au nevoie întotdeauna de un ajutor la început şi atunci te tratează cu blândeţe şi într-o bună zi, fără să anunţe, pleacă, iar asta pe mine mă ucide. Mi s-a întâmplat de câteva ori în viaţă. Cred că mi s-a întâmplat de prea puţine ori, pentru că tocmai mi-am mai luat o ţeapă de acest gen. Ţine de bun simţ să ne despărţim anunţând sau ţine de bun simţ să încercăm să limităm pagubele.”, a mai spus el. 
În 2008, Dani şi Mihaela Rădulescu au devenit iubiţi, trăind, preţ de sase ani, o relaţie pasională, dar greu încercată. În primul an de când au devenit un cuplu, Mihaela a divorţat de soţul ei, iar în 2009 s-a mutat în Monte Carlo. Rămas în Bucureşti pentru a-şi continua cariera în televiziune, Dani a trebuit să accepte relaţia la distanţă.
 
În 2014, cei doi s-au despărţit, iar la scurt timp Dani a postat pe Facebook un mesaj extrem de frumos pentru cea lângă care a stat atata timp.