Călătoria pe care Robert De Niro a făcut-o pe bătrânul continent, în 1998, a avut un deznodământ atât de neplăcut, încât actorul şi-a jurat că nu se va mai întoarce niciodată în Franţa. Ceva l-a făcut să se răzgândească pe parcurs, însă ce-a putut să se întâmple atunci în Paris, de l-a supărat pe superstarul hollywoodian atât de tare?  


În timpul unei călătorii în Paris, vedeta americană a fost arestată de poliţia franceză la hotelul rău famat Bristol din Paris. Conform celor publicate de The Irish Times, De Niro a fost reţinut în urma unui act semnat de judecătorul Frederic N'Guyen, care credea că actorul avea legături cu prostituţia locală. Bob, cum i se spune lui De Niro, a petrecut nouă ore după gratii înainte de-a fi eliberat şi a-i fi retrase acuzaţiile.


Conform celor declarate de avocatul actorului de la acea vreme, Georges Kiejman, De Niro a fost trezit în creierii nopţii, după o zi îndelungată de filmări, şi luat pe sus de autorităţile franceze. Ei bine, acest lucru nu i-a convenit deloc actorului care nu şi-a ascuns deloc enervarea.