La scurt timp după ce s-au întâlnit în faţa notarului pentru a depune actele de divorţ, Ioana Ginghină a oferit mai multe detalii despre ce s-a întâmplat la întâlnire. Astfel, aceasta a dezvăluit că fostul soţ i-a cerut să renunţe la numele Papadopol, dar şi cum a reacţionat în momentul acela. 
”Când mi-a zis soţul meu să nu mai îmi păstrez numele de Papadopol, i-am zis să stea liniştit, că oricum mi-l schimb iar”, a declarat Ioana Ginghină. 
Vedeta a afirmat că renunţarea la numele Papadopol a fost atât dorinţa fostului ei partener, cât şi a familiei sale. ”Da! A fost o dorinţă, eu zic că de-a familiei!”, a spus ea, potrivit perfecte.ro. 
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol au fost la notar pe 19 iunie, când au depus actele de divorţ. La scurt timp, actriţa a făcut mai multe dezvăluiri: Au fost nişte situaţii care într-un fel l-au cam obligat să plece. Cât a fost, a fost frumos. Nu (n.r. altă relaţie alexandru Papadopol), sigur, nu ştiu acum, dar nici acum nu cred. Sigur atunci nu era vorba de altcineva. (…) Atât timp cât Alexandru era familie exista posibilitatea să iert (n.r. infidelitatea). Nu am vorbit după ce am ieşit de la notar. Era un pic tristă toată lumea.
Nu vreau să comentez, că îmi fac probleme (n.r. reacţia părinţilor). Părinţii mei s-au obişnuit cu ideea. Le pare rău mai ales pentru Ruxandra, pentru nepoata lor. Părinţii mei au o căsnicie de 43 de ani.”, mărturisea actriţa. 
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol au depus actele de divorţ pe 19 iunie, după 12 ani de căsnicie. Cei doi au împreună o fetiţă pe nume Ruxandra.