Despărţirea lor a venit brusc şi inexplicabil atât pentru noi, publicul, cât şi pentru Kidman, care era însărcinată la acea vreme şi a pierdut sarcina din cauza şocului. Multă lume a blamat atunci biserica Scientologică de care actriţa s-a dezis încă din 1997 şi pe care Cruise o frecventa cu religiozitate.

Totuşi, nu contează atât motivul despărţirii, cât mai ales faptul că Nicole parcă a vrut să şteargă complet trecutul ei cu Tom şi de-abia dacă a mai menţionat numele fostului ei soţ în spaţiul public. De ce se fereşte superba blondină să vorbească despre el?

După divorţul celor doi actori, Kidman s-a dedicat trup şi suflet actoriei, câştigând, în 2002, Oscarul pentru rolul ei din "The Hours". Chiar ea a recunoscut în 2016, pentru Entertainment Tonight, că, la acea vreme, fugea de viaţa ei. Cu toate astea, a mai primit o şansă la fericirea conjugală în 2006, când l-a întâlnit pe actualul ei soţ, cântăreţul de country Keith Urban, şi cu care trăieşte, şi-n ziua de azi, pe deplin mulţumită.

Totuşi, pe lângă fiicele pe care le are cu Urban, Sunday şi Faith, Nicole mai are doi copii cu Tom, pe Isabella şi pe Connor, care, în mod surprinzător, au rămas să fie crescuţi de tatăl lor adoptiv şi nu de ea. Chiar şi aşa, cei doi foşti parteneri de viaţă abia dacă-şi vorbesc, iar Kidman nu i-a mai menţionat numele lui Tom Cruise din 2018. Care să fie oare motivul?