De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

1 sare in cafea jpg jpeg

Cafeaua este extrem de populară, deoarece este o băutură versatilă, care poate fi consumată în mai multe combinaţii. Laptele, zahărul sau mierea sunt doar o parte din ingredientele „vedetă‟ care dau gust acestei băuturi, dar ştiai că există mulţi oameni cărora le place să adauge sare în cafea?

Poate să pară ciudat, dar cafeaua sărată este un trend cunoscut de multe persoane. În Siberia, în Turcia şi în Ungaria acest obicei este destul de popular. Se pare că sarea neutralizează o parte din amărăciunea cafelei şi îi oferă o aromă specială. Alton Brown, autorul multor cărţi de bucate şi expert în ştiinţe alimentare a declarat că este ideal să adăugăm un vârf de sare Kosher la o ceaşcă de cafea. Acest tip de sare are o granulaţie mare, care nu trece prin procesul de rafinare, are un gust aparte şi este folosită de mulţi bucătari în multe reţete.

Cum combate sarea gustul amar cafelei

Oamenii percep cele 5 gusturi de bază: dulce, sărat, amar, acru şi umami. Alimentele ingerate declanşează o reacţie chimică transmisă creierului şi aşa se identifică gustul. Mecanismul biologic de producere al aromelor dulci, sărate, acre, amare şi umami sunt similare. Sarea, deşi este un gust în sine, ea amplifică aceste arome. În ceea ce priveşte amărăciunea, papilele gustative eliberează un semnal „amar‟ către creier, iar în combinaţie cu sarea, amărăciunea este mascată. Sarea taie din senzaţia amară şi anulează acest semnal transmis către creier.

Cum adăugăm sarea în cafea

Potrivit lui Alton Brown este ideal să adăugăm un sfert de linguriţă de sare Kosher la 6 linguri de cafea. Astfel sarea va neutraliza amărăciunea şi aciditatea. Nu există o reţetă strictă pe care trebuie să o respecţi atunci când adaugi sare în cafea, totul ţine de gust. Bucătarul recomandă să folosim sarea cu măsură şi să nu exagerăm cu cantitatea, deoarece sarea în exces poate fi periculoasă! De asemenea, sarea Kosher este mai indicată decât sarea normală.

Care sunt beneficiile 

Cafeaua în sine are multe beneficii pentru sănătate. Are o mulţime de antioxidanţi şi conţine mulţi nutrienţi importanţi, cum ar fi potasiu şi magneziu. De asemenea, îmbunătăţeşte nivelul de energie, oferă un impuls de adrenalină şi ajută la arderea grăsimilor. Dacă adaugi creme, zahăr sau alte siropuri în cafea vei dubla caloriile, dar dacă alegi sarea în locul ingredientelor dulci, îţi vei putea ţine mai uşor sub control dieta.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Cum să alegi perioada ideală pentru organizarea unui eveniment în aer liber jpg
Heather Graham  foto   Shutterstock jpg
Jesy Nelson  foto   Shutterstock jpg
copiii lui Bruce Willis  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2269415875 jpg
Jennifer Lopez  foto   Instagram jpg
Baba Vanga  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt, Ines de Ramon  foto   Shutterstock jpg
Elemente esențiale pentru o nuntă reușită În ce să investești pentru o nuntă reușită jpg
Val Kilmer  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2440230041 jpg
Pierce Brosnan și soția Keely Shaye Smith  foto   Shutterstock jpg
Justin Bieber, Kourtney Kardashian  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2241007105 jpg
Dolph Lundgren cu fiica și soția  foto   Shutterstock jpg
Fran Drescher  foto   Shutterstock jpg
MS 20240619 IUBIRE CU PARFUM DE LAVANDA 8300 JPG
shutterstock 2461433363 jpg
clickpentrufemei ro (20) jpg
shutterstock 2108956871 jpg