Poate să pară ciudat, dar cafeaua sărată este un trend cunoscut de multe persoane. În Siberia, în Turcia şi în Ungaria acest obicei este destul de popular. Se pare că sarea neutralizează o parte din amărăciunea cafelei şi îi oferă o aromă specială. Alton Brown, autorul multor cărţi de bucate şi expert în ştiinţe alimentare a declarat că este ideal să adăugăm un vârf de sare Kosher la o ceaşcă de cafea. Acest tip de sare are o granulaţie mare, care nu trece prin procesul de rafinare, are un gust aparte şi este folosită de mulţi bucătari în multe reţete.

Cum combate sarea gustul amar cafelei

Oamenii percep cele 5 gusturi de bază: dulce, sărat, amar, acru şi umami. Alimentele ingerate declanşează o reacţie chimică transmisă creierului şi aşa se identifică gustul. Mecanismul biologic de producere al aromelor dulci, sărate, acre, amare şi umami sunt similare. Sarea, deşi este un gust în sine, ea amplifică aceste arome. În ceea ce priveşte amărăciunea, papilele gustative eliberează un semnal „amar‟ către creier, iar în combinaţie cu sarea, amărăciunea este mascată. Sarea taie din senzaţia amară şi anulează acest semnal transmis către creier.

Cum adăugăm sarea în cafea