10 idei pentru a găti turmericul ca-n India

1 60316 original jpg jpeg

Turmericul e condimentul apreciat cu precădere în India, pentru aroma sa specială dar şi pentru beneficiile aduse sănătăţii. Află cum îl folosesc asiaticii!

Turmericul este folosit pe scară largă în lume,pentru că are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare,antibacteriene şi pentru că se crede că poate preveni apariţia acncerului.

Pentru a-l găti fără a-i pierde proprietăţile benefice,urmează paşii de mai jos:

1. Foloseşte cantităţi mici de condimentdacă nu l-ai mai folosit la gătit înainte. Un pic de praf luat cu vârful degetelor va da o tentă aurie preparatelor tale. Poţi ajuta intensitatea culorii după aceea,adăugând încă puţin praf. În orice caz,nu ai voie să foloseşti mai mult de o optime dintr-o linguriţă de condiment – pentru că mâncarea se va colora în galben închis,care arată neapetisant.

2. Foloseşte piper negruproaspăt măcinat în combinaţie cu turmeric. Piperul determină o mai bună absorbţie în organims a curcuminei din turmeric.

3. În India nu se foloseşte turmeric în salate,paste şi pizza – dar cum condimentul nu are o aromă intensă,poţi să experimentezi cu el.

4. Nu presăra condimentul crud peste mâcăruri. Căleşte-l jumătate de minut în ulei încins sau unt ghee,apoi toarnă uleiul peste preparate.

5. Adaugă un vârf de turmeric atunci când găteşti orez. Îi va da o frumoasă şi apetisantă culoare aurie,şi o aromă fină.

6. Adaugă-l în supă de linteşi în ghiveciuri.

7. Când căleşti ceapăpentru mâncăruri sau supă,adaugă un vârst de turmeric.

8. Pregăteşte un sos indian masalaastfel:încinge o lingură de ulei de gătit,adaugă seminţe de cumin,ceapă tocată,roşii,usturoi,ghimbir,pudră de coriandru,un vârf de boia de ardei iute,sare şi un vârf de turmeric. Amestecă până la omogenizare,apoi adaugă felii de cartofi fierţi,mazăre sau fasole boabe,puţină apă călduţă,apoi lasă la foc mic.

9. Foloseşte turmeric pentru a „auri”cartofii la cuptor. Amestecă un vârf de condiment cu ulei de măsline,apoi unge cu uleiul cartofii înainte de a-i lăsa la cuptor.

10. Dacă găteşti în stil asiatic,cu o tigaie wok,adaugă la uleiul încins puţin condiment,şi apoi adaugă legumele.

Citeşte şi:

5 ceaiuri sănătoase care-ţi fac ziua mai bună

Beneficiile uimitoare ale tincturii de soc



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg