17 diete absurde care vă pot ucide

1 70440 original jpg jpeg

Nu cred că există persoane care să nu fi încercat, măcar o dată de-a lungul vieţii, o dietă, mai mult sau mai puţin strictă. Din păcate, orice dietă urmată “după ureche”, la indicaţia vecinei, prietenei etc. , fără supravegherea unui nutriţionist, poate avea consecinţe neplăcute.

Mai mult,unele regimuri extreme,ce promit pierderi în greutate rapide şi spectaculoase,îţi pot pune viaţa în pericol.

Nutriţionista Marie Vrânceanu a făcut un top al celor mai absurde şi periculoase diete care,de-a lungul timpului,s-au bucurat de oarecare success în rândul celor care visau la o siluetă filiformă.

1. Dieta cu viermi

„Ştiu că pare halucinant,dar e cât se poate de real şi tot la fel de real,vă jur,că în secolul trecut,mai precis prin 1976,când eram la liceu,se vorbea mult de această dietă şi eu,mereu în luptă cu kilogramele,aveam un singur gând:unde să găsesc o tenie? Este vorba de viermele Taenia solium,numit şi panglică datorită formei corpului şi dimensiunilor impresionante (câţiva metri) pe care le poate atinge. Formele adulte parazitează intestinul subţire al carnivorelor inclusiv omul,producând parazitoze cunoscute sub numele de teniaze. Caracteristica acestor boli este scăderea poftei de mâncare şi pierderea masivă în greutate. Practic,în vremea aceea se comercializau tenii pe care doritorul de dietă le înghiţea sau parazitul era încapsulat într-o pastilă care se înghiţea după care Tenia îşi făcea de cap în intestin. Când persoana ajungea la greutatea dorită,lua pastila antiparazitară care omora tenia. Aceasta,de fapt,nu era o cură de slăbire,ci o boală pentru că prezenţa parazitului în organism nu are ca efect doar slăbirea,ci şi alte efecte secundare mai mult sau mai puţin grave. Comerţul cu tenii a fost interzis în cele din urmă de către FDA,dar rezultă că inclusiv în ziua de azi există oameni care înghit tenii ca soluţie de slăbire”,explică Marie Vrânceanu.