3 fructe de toamnă pe care să le incluzi în dietă

1 52300 original jpg jpeg

Fructele nu ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi, întrucât conţin din plin substanţe nutritive, care ajută la buna funcţionare a organismului. Şi pentru că este toamnă, iată pentru ce fructe să optezi!

Merele ajută digestia

O zicală veche spune că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă. Acest lucru a fost dovedit ştiinţific de către cercetători din întreaga lume. Bogate în antioxidanţi puternici,precum quercitină,catechine,florizine şi acizi clorogenici,merele apară organismul de cancer,previn formarea pietrelor la rinichi şi scad colesterolul “rău” din sânge. De asemenea,merele ajută la digestie şi previn constipaţia,graţie pectinei care se găseşte în coaja acestor fructe.

Strugurii reduc colesterolul

Strugurii au numeroase beneficii asupra organismului. În coaja babelor de struguri se află un antioxidant puternic cunoscut sub numele de resveratrol,care menţine sănătatea sistemului cardiovascular,prin reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge,scăderea colesterolului “rău”şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. În plus,strugurii sunt de preferat în locul dulciurilor,deoarece ajută la reglarea tranzitului intestinal şi prelungesc senzaţia de saţietate.

Kiwi întăreşte sistemul imunitar

O cantitate mare de vitamina C în organism previne apariţia răcelii sau a gripei,deoarece susţine sistemul imunitar. Fructele care conţin din plin vitamina C sunt citricele,însă nici kiwi nu stă rău la acest capitol. În plus,kiwi menţine nivelul glucozei din sânge sub control,previne apariţia astmului şi reduce riscul formării cheagurilor de sânge.