4 paşi pentru a pierde rapid în greutate

1 66504 original jpg jpeg

Pierderea în greutate poate fi atât o luptă fizică, cât şi o luptă psihologică. Iată cum vei reuşi să câştigi războiul cu kilogramele în plus.

1. Lasă-ţi emoţiile să vorbească

Oamenii de vânzări de top spun că în majoritatea cazurilor ceea ce îi face pe oameni să cumpere sunt emoţiile. Întreabă-te,ai cumpărat vreodată ceva ce nu aveai nevoie în realitate sau ceva ce nu a fost deloc practic? Deci,de ce l-ai cumpărat? Din cauza sentimentului emoţional pe care ţi l-a dat. Dacă vrei să faci orice schimbare în stilul de viaţă,cheia este găsirea unui motiv emoţional pentru care vrei să faci această schimbare. 

2. Treci peste povestea ta

Cercetările arată că atunci când oamenii încep să facă o schimbare în stilul de viaţă,au şi o poveste care explică punctul în care sunt acum. Cel mai frecvent,oamenii spun că incapacitatea lor de a trece la un nou stil de viaţă nu stă în mâinile lor,fiindcă nu ei sunt responsabili pentru ceea ce sunt acum. De exemplu,ei spun:"Voi relua stilul de viaţă sănătos atunci când se mai calmează treburile la birou". Cheia este să înfrunţi toate aceste motive care-ţi stau în cale şi să le depăşeşti.

3. Nu te gândi prea mult

Oamenii care nu-şi ating obiectivele tind să se gândească prea mult la strategii în loc să acţioneze. De exemplu,dacă scopul este de a merge la sala de sport, cei care nu ajung acolo stau în casă şi se gândesc la cât de greu este să te ţii de program sau la cât de greu le va fi să se trezească dimineaţa ori să se mobilizeze după programul de lucru.  Dar cei care îşi ating obiectivele nu stau să analizeze prea mult. Când trebuie să facă ceva,ei doar acţionează,fără a mai pune pe listă plusurile şi minusurile.

4. Gândeşte eşecul ca fiind temporar,nu permanent

Fiecare persoană care încearcă să facă o schimbare majoră va avea un moment în care va eşua. Cheia constă în modul în care aceasta îşi explică nereuşita. Oamenii care se dau bătuţi îşi explică eşecul prin ceea ce li se întâmplă în mod constant,văzând asta ca pe o piedică permanentă. "Niciodată nu reuşesc să mă ţin de dietă. Nu am destulă voinţă". Pe de altă parte,cele care îşi ating în final obiectivele,îşi explică eşecul prin greşeli temporare. “A fost doar un desert,dar m-am ţinut de restul dieteitoată săptămâna şi aşa voi face şi de acum înainte”.