5 beneficii surprinzătoare ale consumului de banane

1 69547 original jpg jpeg

Bananele sunt extrem de versatile, care pot fi folosite pentru a face piureuri răcoritoare, pentru a da aromă la deserturi sau în iaurturi ori se pot mânca atunci când eşti pe fugă şi nu ai timp de nimic altceva.

Asta ar putea explica de ce acestea sunt unele dintre cele mai populare fructe din lume. Majoritatea oamenilor preferă banane,dar pot fi ele consumate în exces? Cercetătorii susţin că da.  Studiile indică faptul că dacă mănânci trei banane pe zi,vei oferi corpului tău aproximativ 1500 mg de potasiu,iar asta vine la pachet cu o mulţime de alte beneficii pentru sănătate.

Iată care sunt cele 5 beneficii uimitoare ale consumului zilnic de banane.

1. Reduc tensiunea arterială

Cercetările arată că consumul de cel puţin trei banane pe zi poate reduce semnificativ tensiunea arterială. O banană mijlocie are aproximativ 422 mg de potasiu şi nu conţine aproape deloc sodiu. Asta ajută la neutralizarea efectului pe care sodiul din dieta alimentară îl are asupra creşterii tensiunii arteriale.

2. Îmbunătăţesc digestia

Bananele sunt bogate în fibre,atât solubile,cât şi insolubile. Fibrele sunt nutrienţi importanţi pentru organism,deoarece ajută la reglarea vitezei de digestie. O banană pe zi te va face să te simţi îndestulată mai mult timp şi poate ajuta,de asemenea,la eliminarea constipaţiei.

Nu este de mirare că bananele sunt adesea incluse în mesele de la mic dejun. Ele te ajută să începi ziua plină de energie.

3. Îmbunătăţesc sănătatea cardiovasculară

Consumul de alimente bogate în fibre este bun pentru inimă,iar bananele sunt pline de fibre. O dietă bogată în fibre a fost asociată cu un risc mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare,dar şi a bolilor coronariene.

4. Ajută la crearea celulelor sănătoase

Bananele sunt bogate în vitamina B6,una singură conţinând 20% din cantitatea zilnică necesară pentru un adult. Vitamina B6 ajută la crearea celulor sănătoase. De asemenea,ajută la producerea de anticorpi care luptă împotriva infecţiilor. Aşadar,o banană pe zi,ţine doctorul departe.

5. Sunt bogate în Vitamin C

Când te gândeşti la vitamina C,primele fructe care îţi vin în minte sunt portocalele şi căpşunile. Dar o porţie mare de banane oferă 15% din necesarul zilnic al acestui nutrient esenţial. Vitamina C este un important antioxidant care neutralizează radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule sau ioni care distrug în mod constant celulele din corpul tău. Vitamina C ajută,de asemenea,la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi produce colagen.