5 motive să mănânci migdale

1 66662 original jpg jpeg

Cu toate că au multe calorii, migdalele îţi dau multă energie şi-ţi aduc elemente nutritive preţioase pentru menţinerea sănătăţii şi siluetei. Mai multe beneficii ale lor găseşti în cele ce urmează!

Asigură o bună digestie

Probioticele pe care le conţin fac din migdale alimentele perfecte pentru o dietă sănătoasă,mai ales după o perioadă de excese culinare. Sunt o alegere bună pentru detoxificarea organismului şi pentru menţinerea echilibrului florei bacteriene de la nivelul stomacului şi a intestinelor. Un studiu realizat de Institutul de ştiinţă şi ingineria alimentaţiei din China a demonstrat că persoanele care consumă aproximativ o cană de migdale pe zi,timp de două luni ajută la repopularea intestinelor cu bacterii benefice,Bifidobacterii şi Lactobacili.

Menţin sănătatea pielii

Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E şi antioxidanţi care hrănesc pielea şi-i previn îmbătrânirea. Poluarea,stresuloxidativ cauzat de o dietă lipsită de antioxidanţi afectează şi sănătatea pielii. Consumul de migdale ajută în aceste cazuri,îmbunătăţesc şi circulaţia sângelui,păstrează hidratarea pielii.

Te ajută să slăbeşti

Chiar dacă sunt bogate în grăsimi,fie ele bune,şi calorii,migdalele îţi asigură senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. În acest fel,vei evita o scădere a energiei care să te facă să consumi alimente care te îngraşă,cum sunt cele cu mult zahăr sau carbohidraţi. Migdalele,ca şi nucile şi alunele de pădure,menţin glicemia la un nivel stabil şi un metabolism sănătos. În plus,persoanele care le consumă adesea nu s-au confruntat cu probleme legate de greutate.

Îţi păstrează dinţii sănătoşi

Dacă vei include migdalele în dieta ta zilnică îţi vei asigura şi minerale importante pentru buna funcţionare a organismului şi pentru o stare de bine,minerale ca magneziu şi fosfor. Acestea menţin oasele şi dantura puternice,sănătoase,deoarece previn osteoporoza şi apariţia cariilor,a bolilor care conduc la căderea dinţilor.

Stimulează absorbţia corectă de elementelor nutritive

Migdalele se numără printre puţinele alimente care scad aciditatea de la nivelul tractului digestiv. De asemenea,elementele nutritive pe care le conferă ajută la reglarea nivelului de enzime digestive implicate în procesul de producere a lichidului biliar şi în acela de extragere a substanţelor nutritive din alimente.