5 trucuri care ţin kilogramele în frâu

1 48099 original jpg jpeg

Pentru că este foarte frig eşti tentată să mănânci mai mult, să te zgribuleşti în fotoliu de acasă şi să uiţi de mişcare. Dacă te leneveşti, sigur îţi vei recăpăta rotunjimile de care tocmai a scăpat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi menţii care-ţi ţin kilogramele în frâu.

Alege un meniu echilibrat

În ultima vreme ai cam uitat de salate,legume proaspete şi gustări sănătoase în favoarea grăsimilor şi dulciurilor. Şi cum cântarul nu iartă,te uiţi panicată cum acul lui trece peste limita de kilograme acceptată de tine. Soluţia? Umpleţi din nou frigiderul cu legume şi fructe proaspete. Pune alături de lasate carne slabă de curcan sau de vită,precum şi peşte proaspăt pregătit la grătar. Cu cât ai mai multe culori în farfurie,cu atât îţi vei asigura doze mai mari de vitamine şi minerale.

Profită de zilele însorite şi fă mişcare

Pentru că stai puţin afară,corpul tău are carenţe severe de vitamina E. De aceea te simţi lipsită de energie,uşir depresivă şi foarte obosită dimineaţa. Tocmai de aceea,chiar dacă e frig,e bine să faci măcar 30 de minute de mişcare zilnic. Aşa te debarasezi de tensiunea psihică de peste zi şi elimini stresul. Nu prea te încrezi în efectele binefăcătoare ale mişcării? Ei bine,află că după 30 de minute de activitate fizică,creierul secretă o cantitate mare de endorfine,hormonii care sunt responsabili cu starea noastră de bine.

Ia suplimente cu vitamine şi minerale

Dacă te simţi obosită şi apatică,eşti tentată să bei mai multă cafea,să mănânic mai multe grăsimi şi mai multe dulciuri. Şi de aici până la kilogramele în plus este doar un pas. O cură cu magneziu şi oligoelemente te va remonta,te va ajuta să mănânci echilibrat şi te va pregăti să înfrunţi cu brio bolile de sezon. În plus,mănâncă în fiecare zi 50 migdale neprăjite şi vei acoperi 25 % din necesarul de calciu şi 100 % din necesarul de săruri minerale şi oligoelemente.

Cu uleiuri esenţiale stimulezi arderile

Calmante,tonifiante sau relaxante,uleiurile esenţiale au grijă mare grijă de silueta ta stimulând arderile din organis. Totul este să-l alegi pe cel potrivit. Uleiul de lavandă sau de rozmarin te ajută să te relaxezi după o zi stresantă la serviciu. Este suficient să pui câteva picături în baie ca,apoi,să ai un somn liniştit şi odihnitor. Uleiul de eucalipt,cu aroma lui foarte puternică,te revigorează,îmbunătăţeşte circulaţia sanguină,stimulând arderile de rgăsimi. Uleiul de iasomie te remontează dacă suferi de depresie şi te ajută să ai o piele catifelată şi un tonus muscular bun. Aşa că nu-ţi mai rămâne decât să profiţi de calităţile acestor uleiuri cu puteri magice.