7 băuturi care dăunează siluetei

grasime abdominala jpeg

Te chinuieşti să scapi de kilogramele în plus, ţii dietă, faci sport şi totuşi cântarul nu-ţi arată greutatea pe care ţi-o doreşti?

Este posibil să fie din cauza băuturilor pe care le consumi. Multe dintre acestea conţin zahăr ascuns,grăsimi şi alte ingrediente care îţi sabotează eforturile. Iată ce băuturi să eviţi pentru o sileută de invidiat,dar şi pentru o sănătate de fier!

Băuturi spumoase

Renunţă la aceste băuturi,pentru nu au substanţe nutritive şi favorizează creşterea în greutate.

Cafeaua cu frişcă

Specialiştii avertizează că aceste băuturi conţin de obicei 2% lapte,au 800 de calorii şi 170 de grame de zahăr per porţie. Prin urmare,nu sunt indicate persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus.

Băuturile energizante

Cu un conţinut ridicat de zahăr şi cofeină,aceste poţiuni îţi dau energie pentru o perioadă scurtă de timp şi te lasă fără puteri după acest timp. Nutriţioniştii spun că un consum regulat de astfel de băuturi poate da dependenţă şi te poate îmbolnăvi de depresie,hipertensiune arterială şi tulburări de ritm cardiac.

Smoothie

Sucurile care au pulpă de fructe sunt foarte tentante,dar oamenii de ştiinţă spun că sunt făcute din fructe,zahăr rafinat şi lapte integral care nu te ajută să scapi de kilogramele în plus. Decât să consumi astfel de sucuri,optează pentru fructe proaspete sau congelate,lapte de migdale sau iaurt grecesc.

Apa aromatizată

Este o apă obţinută în urma infuzării unor fructe. Pentru că,de multe ori,în aceste băuturi se găseşte zahăr din abundenţă şi pentru că,după ce consumi o astfel de băutură setea nu ţi se potoleşte,nutriţioniştii recomandă consumul de apă plată.

Sucuri

Se ştie că în astfel de băuturi nu se găsesc fructe,ci din contra,au foarte mult zahăr. Prin urmare,dacă ţii la siluetă evită pe cât posibil astfel de poţiuni.

Băuturile pentru sportivi

Acestea conţin un amestec de îndulcitori naturali şi artificiali şi aditivi,de aceea specialiştii recomandă renunţarea la astfel de băuturi care nu fac niciun bine organismului.