Acestea sunt cele mai periculoase diete!

simeon stalpnicul png

Lupta cu kilogramele în plus se duce cel mai adesea cu ajutorul dietelor, care promit rezultate spectaculoase şi de durată. Însă unele cure de slăbire îţi pot pune în pericol sănătatea, de aceea ar fi bine să cunoşti riscurile la care te expui.

Dieta Dukan

Un regim restrictiv,cu multe reguli-aceasta este părerea specialiştilor în nutriţie despre dieta Dukan. Acest regim de slăbit se bazează pe consumul de proteine şi pe un aport foarte scăzut de carbohidraţi. Dieta duce la o pierdere rapidă în greutate,însă nu e sigură din punct de vedere medical.

Membrii Asociaţiei dieteticienilor britanici (BDA) au descris –o ca fiind „confuză,consumatoare de timp,foarte rigidă“. Printre efectele sale secundare se numără constipaţia,apariţia respuraţiei urât mirositoare,dar şi lipsa de energie. De aceea,cântăreşte bine lucrurile dacă te decizi s-o ţii.

Dieta Paleo

Este una dintre cele mai periculoase diete,potrivit unei analize a mai multor experţi americani în nutriţie,publicate în US News &World Report.

Regimul se bazează pe alimentaţia oamenilor din Paleolitic,care consumau multă carne roşie,peşte şi plante sălbatice. Nu include însă consumul dE fasole,mazăre,cartofi,cereale,lactate şi mâncăruri procesate.

Potrivit lui Heather Mangieri,medic nutriţionist american,o mare problemă a acestei diete este faptul că este dificil ca organismul să-şi asigure un nivel optim de calciu şi vitamina D,din cauza lipsei cerealelor şi a lactatelor. Totodată,cei care urmează această cură îşi privează organismul şi de fibre şi minerale,precum magneziu şi fosfor.

Dieta fără gluten

Un regim alimentar bazat exclusiv pe alimente care nu conţin gluten,adică pâine,cereale,  paste,nu este indicat dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Este recomandat doar persoanelor care au intoleanţă la această proteină alimentară. Glutenul „nu are legătură cu pierderea în greutate“ spune Mary Hartley,medic nutriţionist american.

Nutriţioniştii susţin că persoanele care exclud glutenul din alimentaţie au tendinţe să se îngraşe,fiindcă consumă alimente din comerţ care nu conţin această protein,însă sunt bogate în zahăr,conservanţi,grăsimi nesănătoase sau bogate în calorii.

Ştiai că…

… şi dietele care se bazează pe câteva alimente sau grupe de alimente,precum dieta cu grepfrut sau dieta cu supă de varză se numără printre regimurile de slăbire periculoase? Oamenii trebuie să mănânce o gamă largă de alimente,care să le asigure toate vitaminele şi mineralele necesare,potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Americane de Dietetică.

...cele mai eficiente regimuri alimentare sunt dieta DASH,care pune accent pe legume,cereale integrale şi produse lactate,dieta mediteraneană,bogată în fructe şi legume,ulei de măsline şi peşte  şi dieta concepută de medicii de la celebra clinică americană Mayo Clinic,bazată pe o alimentaţie sănătoasă?Trucul Click!pentru femei

Dacă vrei să slăbeşti,nu combina niciodată cartofii cu pâinw sau cartofii cu pastele,căci favorizează apariţia de kilograme în plus