Ai grijă ce mănânci, ca să nu faci celulită!

1 69462 original jpg jpeg

Femei, bărbaţi, cu toţii putem fi atacaţi de celulită, pentru că nu iartă pe nimeni. Pielea cu aspect de coajă de portocală apare, de regulă, din cauza alimentaţiei nesănătoase. Mai precis, a produselor bogate în glucide şi lipide.

Ştiai că şi nevinovata cafea contribuie la extinderea celulitei? Pentru că favorizează reţinerea apei în organism. Iată câteva dintre plăcerile noastre alimentare la care ar trebui să renunţăm,dacă ne dorim o piele frumoasă,fermă şi sănătoasă,adică fără urmă celulită!

Cafeaua reţine apa în corp

Cafeina este adesea utilizată în tratamentele corporale care combat celulita,fiind ingredientul-minune care ajută la reducerea centimetrilor din talie,de pe coapse şi care reduce vizibil aspectul de piele încreţită.

Dar acest lucru este valabil doar la exterior,pentru că,ingerată,cafeaua face mai mult rău decât bine. Zaţuldin cafea nu mai este la fel de benefic pentru piele,pentru că nu mai stimulează circulaţia,ci contribuie la reţenţia apei în corp.

Aici se adaugă şi toate băuturile pe bază de cola,care îndulcite cresc nivelul de insulină din sânge.

Dulciurile distrug colagenul din piele

Femeile sunt mari amatoare de „ceva“ dulce,dar această plăcere le costă,pentru că dulciurile se transformă în grăsimi. Grăsimile se depun şi,astfel,apar kilogramele nedorite,care sunt atât de greu de îndepărtat.

Dar greutatea în exces nu reprezintă singurul neajuns pe care îl aduc dulciurile. Ele afectează şi ţesuturile cutanate,care distrug rezistenţa colagenuluiresponsabil pentru pielea fermă. Dacă vrei să reduci celulita de pe corpul tău trebuie să consumi mai puţine zahăr şi dulciuri.

Sarea,de vină pentru pielea „pufoasă“

La fel ca în cazul zahărului,sarea trebuie de asemenea redusă cât de mult posibil. De ce? Explicaţia este simplă şi nu necesită niciun alt studiu de specialitate:sarea este principalul vinovat pentru retenţia de apă în organism.

Este clar că o piele „pufoasă“ nu poate fi în acelaşi timp o piele fermă. Dacă preferi mâncărurile cu gust,picante,sărate sau condimentate,alege ierburile aromate,cum este busuiocul,mărarul,oregano.