Alimente care grăbesc arderile
Dacă vrei să scazi în greutate optează pentru un regim alimentar sănătos. Aliate îţi sunt şi alimentele care accelerează metabolismul, ajută digestia şi te ajută să scapi de kilogramele în plus. Iată care sunt acestea!
Ardeiul iute
Capsaicina,substanţa care se găseşte în ardeiul iute şi care îi dă iuţeala specifică,încălzeşte corpul şi topeşte grăsimile. Un studiu realizat în 2010 la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime. În acelaşi timp,reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea grăsimilor.
Varza
Te scapă de excesul ponderal. Este indicat să o consumi crudă sau preparată la aburi pentru a beneficia de proprietăţile sale. Cel mai simplu mod de a încorpora varza în alimentaţie este sub formă de salată,alături de broccoli şi morcovi,cu puţin ulei de măsline,sare şi piper. Varza conţine între 72-95 % apă,este săracă în calorii şi te ajută să elimini surplusul de apă din organism.
Fulgii de ovăz
Bogaţi în proteine şi fibre,fulgii de ovăz oferă senzaţia de saţietate pentru mult timp. În felul acesta nu vei mai simţi nevoia să consumi alimente nesănătoase,pe post de gustări. Ovăzul grăbeşte arderea caloriilor şi contribuie semnificativ la transformarea grăsimilorîn energie.
Avocado
Bogat în potasiu,magneziu şi vitamine din grupul B,avocado previne retenţia lichidelor în ţesuturi,elimină stresul şi îmbunătăţeşte metabolismul. Totodată,conţine un aminoacid care contribuie la transformarea grăsimilor în energie. De aceea,este indicat să consumi avocado înainte să faci mişcare.
Roşiile
Roşiile conţin vitamina C şi licopen,ceea ce le determină să stimuleze producţia unui aminoacid numit carnitină. Acesta accelerează arderea grăsimilor din organism.
Sfatul specialistului
Silviu Cîmpan,nutriţionist
50-70 % din greutatea noastră este reprezentată de apă. Ţinând cont de acest lucru,putem foarte uşor să înţelegem că o hidratare corectă este necesară pentru a avea un organism sănătos,capabil să consume mai multe calorii. Pentru o funcţionare bună şi implicit pentru un metabolism care să funcţioneze la parametrii optimi,avem nevoie de un mediu alcalin. Creşte consumul de fructe (banane,pepene,nectarine,pere,căpşuni),legume şi redu cât mai mult mâncarea nesănătoasă,produsele de origine animală şi băuturile carbogazoase. Bea ceai verde,deoarececreşte rata metabolismului. Cu alte cuvinte,ne ajută să ardem mai multe calorii. Nu este indicat să consumăm mai mult de 1-2 căni de ceai verde pe zi. Totodată,consumul de grăsimi sănătoase provenite din avocado,nuci,caju,migdale,conduc la creşterea colesteroului bun (HDL) şi la scăderea colesterolului rău (LDL).
Citeşte şi: