Alimente de evitat dacă ai pietre la rinichi

Dureroase şi periculoase, pietrele la rinichi afectează 1 din 10 persoane. Pe lângă durerea intensă pe care o provoacă boala numită litiază renală are o incidenţă mare a recurenţei, revenind în circa 70% din cazuri. Din acest motiv, se impune urmarea unui regim alimentar.
Evită sursele de oxalaţi
Oxalaţii reprezintă o jumătate din compoziţia pietrelor apărute la rinichi. Prin evitarea alimentelor care conţin oxalaţi îţi reduci riscul de calculi renali sau mărirea celor existenţi. Nu numai spanacul are oxalaţi, ci şi alte legume, fructe, cereale, nuci. Evită:
-fasolea, sfecla, varza roşie, ţelina, vinetele, porumbul, cartofii dulci;
-caisele, smochinele, kiwi, căpşunile, rubarba;
-migdalele, caju, alunele, seminţele de susan, seminţele de floarea-soarelui, seminţele de mac;
Află ce alte alimente nu este indicat să mănânci dacă ai pietre la rinichi pe clicksanatate.ro.