Alimente-minune pentru SLĂBIT

1 70749 original jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat probabil de multe ori să începi să ţii o dietă care a dat rezultate în primele zile, după care ai stagnat indiferent cât de drastic ai fi urmat paşii curei de slăbire. Dieteticienii spun că e ceva normal şi că ai nevoie de ajutorul unor alimente care să te ajute să depăşeşti acest impas.

O dietă bazată pe un număr mic de calorii va obliga corpul să funcţioneze cu mai puţine resurse,aşa că la un moment dat nu vei mai reuşi să slăbeşti,fiindcă organismul tău şi-a reevaluat limitele. Pe de altă parte,mai sunt şi alţi factori care afectează pierderea în greutate,între care lipsa de somn,stresul,lipsa mişcării. Dar sunt alimentecare,consumate în dietă şi nu numai,te ajută să depăşeşti etapa aceasta dificilă.

Cireşele

Privarea completă de anumite alimente(cum ar fi grăsimile şi zaharurile) declanşează o creştere a hormonului de eliberare a corticotropinei,un hormon legat de stres,care te poate face să pierzi motivaţia de a mânca sănătos.  Asta nu înseamnă că ar trebui să adaugi ciocolată la masa de prânz în fiecare zi.

În schimb,încearcă o gustare sănătoasă,cum ar fi cireşele stropite cu sirop de cacao,înainte de poftele să scape de sub control. 

Ouă,migdale,pui şi iaurt

Cercetările arată că dietele bogate în proteine ​​pot ajuta la pierderea masei musculare (care influenţează creşterea metabolismului) în timpul unor diete fulger. Mănâncă un ou fiert tare,alături de o ceaşcă de fulgi de ovăz,dimineaţa,iar ca gustare poţi să ronţăi 15 migdale. De asemenea,la salata de la prânz poţi să pui şi puţin piept de pui,în timp ce,după cină,merge de minune un iaurt grecesc.

Zmeură,mere,broccoli şi anghinare

Ştii deja că fibrele sunt cele care creează senzaţia de saţietate. Fibra ajută sistemul digestiv să funcţioneze în mod corespunzător,ceea ce contribuie pe termen lung la pierderea în greutate. Dar fibra creşte şi sensibilitatea la insulină, care poate face ca dulcele consumat ocazional să fie stocat în organism sub formă de grăsime. Adaugă la meniul tău fructe bogate în fibre,cum ar fi zmeură,mere sau pere. Iar la cină poţi să pui pe platou şi anghinare şi broccoli.

Grapefruit

Acesta are un conţinut ridicat de apă şi este scăzut în calorii.

Un studiu a arătat că atunci când participanţii la cercetare au consumat grapefruit înainte de prânz,au mâncat cu  25% mai puţin la masa următoare şi au pierdut până la 7% din greutatea lor corporală totală.