Aşa ar trebui să înceapă anul şcolar toţi profesorii din România!

simeon stalpnicul png

Şcoala Pro Ingenio din judeţul Ilfov şi grădiniţa Happy Planet Kids din sectorul 6, Bucureşti, s-au pregătit într-un mod special pentru începerea anului şcolar 2013-2014.

Au decis să acţioneze pentru o schimbare reală a modului tradiţional de comunicare a cadrelor didactice cu părinţii şi copiii,dar şi a profesorilor între ei,în calitate de colegi.

Pe lângă amenajarea claselor şi întocmirea planificărilor,cadrele didactice din aceste unităţi de învăţământ au participat,timp de 3 zile,sub îndrumarea trainerului Cristina Elena Neguţ,la un curs de comunicare modern,bazat pe metoda ESPERE,fondată de psiho-sociologul francez Jacques Salome.

„Am nevoie de liniştea ta” în locul imperativul „Taci!” sau „Sunt dispus să te ajut să-ţi termini temele. De cât timp crezi că ai nevoie?”,ci nu „Stai cu ochii pe pereţi  în loc să-ţi faci temele. Niciodată nu termini la timp!” sunt doar câteva dintre exemplificările folosite în timpul  cursului.

„M-a pus serios pe gânduri ideea că eu sunt responsabilă 100% atât de ceea ce emit,cât şi de ceea ce simt în momentul în care primesc un anumit mesaj şi că eu sunt singura care decide ce vrea să simtă şi în ce mod să meargă mai departe”,ne-a mărturisit Mihaela Florea,profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Pro Ingenio.

Florina Marin,managerul Şcolii Pro Ingenio,ne-a declarat:„Mă bucur că am reuşit să o aducem din nou alături de noi pe Cristina Neguţ şi sunt convinsă că vom reuşi să imprimăm un plus de valoare atât relaţiei dintre profesori,cât şi celei cu părinţii şi elevii şcolii. Era timpul să începem să ne concentrăm mai mult asupra modului în care comunicăm cu cei din jur dacă ne dorim să păstrăm o relaţie vie şi sănătoasă”.