Aşa îţi poţi accelera metabolismul!

1 69733 original jpg jpeg

Toate reacţiile chimice care se desfăşoară în orgasnism alcătuiesc aparatul care se cheamă metabolism. Rolul lui este să menţină sănătatea celulelor din corp, dar lucrurile nu sunt atât de simple ca în teorie. Pentru a întreţine funcţionarea activităţilor în organism este nevoie de un proces complex de interacţionări între materii şi energii. Cum poate fi îmbunătăţit metabolismul, află în rândurile de mai jos!

Toate activităţile şi procesele de digestie au loc la nivel muscular şi al organelor,ia cel mai important aspect este viteza de reacţie a corpului.

Putem accelera arderile grăsimilor în organism şi,deci,îmbunătăţi activitatea metabolismului adoptând un alt stil de viaţă alimentar. Accelerarea arderilor în organism înseamnă accelerarea arderii caloriilor.

Mulţi cred că oamenii slabi au arderile mai bune decât ceilalţi,spre exemplu,faţă de supraponderali,pentru că au un metabolism care merge strună.

Însă există câteva mici trucuri care pot îmbunătăţi orice metabolism,fie că vorbim despre persoane mai plinuţe sau despre oameni care mănâncă mult dar nu se îngraşădeloc.

Mănâncă des dar în porţii mici

Ca să accelerezi procesele vitale în organism,mănâncă de cinci ori pe zi,dar ia de fiecare dată porţii mici de mâncare. În felul acesta digestia alimentelor se va desfăşura într-un timp mai scurt,fiind vorba de mâncare mai puţină.

Nu renunţa la glucide şi carbohiraţi,ci mănâncă-le cu moderaţie. Neapărat trebuie să consumi fibre,pentru că şi acestea înlesnesc procesul de digestie.

Hidratarea este foarte importantă pentru intensificarea digestiei. Acelaşi efect îl au şi legumele,precum spanac,fasole,broccoli,fructele (măr,grepfrut),dar şi ceaiul verde,fulgii de ovăz,cafea şi iaurt.

Pe lângă alimentaţie sănătoasă,mişcarea este o altă condiţie importantă pentru accelerarea metabolismului.În fiecare zi fă cel puţin 15 minute de exerciţii uşoare pe care le intensifici pe parcurs,apoi,dacă mai ai timp,repetă încă o dată seria de mişcări.

Condimentează mâncarea

Poate nu ştiai,dar ardeiul iute este un adevărat aliat în lupta cu arderea caloriilor. Capsaicina este o substanţă care face minuni în ceea ce priveşte topirea grăsimilor.

Dar cum funcţionează capsaicina,probabil te întrebi. Procesul este simplu:începe prin a-ţi încălzi organismul,în timp ce stimulează arderile.

Dacă nu ai probleme de sănătate,cum ar fi afecţiuni ale stomacului,foloseşte în mâncare ardeiul iute şi bucură-te de gusturi explozive.Recente

corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg
Sfintii Trei Ierarhi  Sursa foto Shutterstock jpg
Casatorie jpg