Aşa te readaptezi la serviciu după concediu!

1 66302 original jpg jpeg

Dacă te numeri printre aceia care au fost deja în concediu înseamnă că ştii cât de greu este să reintri în normal la serviciu. Ieşirea din ritmul obişnuit zilelor de muncă poate duce la depresie şi apatie, uşor de depăşit prin găsirea unor noi motivaţii profesionale.

Concediul este un bun prilej de a da frâu liber distracţiei şi poftelor culinare. Tocmai de aceea,reîntoarcerea la serviciu poate face loc depresiei. Este descurajant să vezi că vacanţa mult aşteptată atâta vreme a trecut „ca vântul şi ca gândul”.  Ceea ce poţi face mai întâi este să iei cu tine la serviciu câteva fotografii făcute în concediu. Alegerea lor te va face să realizezi cât de bine te-ai simţit printre rude şi prieteni. Dacă până acum ţi s-a părut că totul a trecut de parcă n-ar fi fost,fotografiile au darul de a te face să retrăieşti momentele frumoase.

Pont antistres:

Intră treptat în rutina de la birou

În primele zile,chiar dacă toţi te aşteaptă ca pe un cireş copt,că doar vii cu forţe proaspete şi vor să intri rapid în acţiune,este mai bine să nu-ţi propui foarte multe şi nici să lucrezi peste program. Ca să-ţi dai timp să reintri în ritm,ai putea să te vezi serile cu nişte amici,să povesteşti despre locurile pe care le-ai vizitat şi despre ce ai făcut în concediu. Orice ar fi,evită să-ţi stabileşti o listă lungă de treburi pentru primele zile. Dacă recuperezi treptat rutina de la serviciu,ai mai multe şanse să eviţi stresul.

Încărcarea bateriilor în zilele libere ar trebui să te ajute să reîncepi serviciul firesc,fără un efort special. Este esenţial să începi cu paşi mici să-ţi reorganizezi mediul de lucru şi să cauţi metode de eliminare a monotoniei. Atâta vreme cât îţi place şi pui pasiune în ceea ce faci,consumi mai puţină energie. În caz contrar,ai putea să te orientezi către o meserie care se potriveşte mai bine aptitudinilor tale sau să urmezi cursuri pentru a avea mai multe satisfacţii profesionale.

Dieta şi sportul îţi redau dinamismul

În perioada următoare concediului,mai ales dacă ai făcut excese culinare,încearcă să eviţi mâncărurile sărate,produsele de patiserie,dulciurile,cafeaua,pentru că te vor deshidrata. Te-ar ajuta mai mult salatele de legume şi de fructe,sucurile,supele pe care le poţi mânca şi reci. Lactatele,ceaiul de muşeţel,cerealele integrale,carnea de peşte sau de pui n-ar trebui nici ele să-ţi lipsească nici ele din dietă.

Indiferent că eşti sau nu obişnuită să faci mişcare,30 de minute de sport de două-trei ori pe săptămână te vor binedispune şi te vor face să treci mai uşor peste stresul revenirii la programul obişnuit. Poate fi vorba de gimnastică făcută acasă,de frecventarea unei săli de sport sau doar de înlocuirea transportului în comun cu mersul pe jos,când ai posibilitatea.

Remedii antidepresive

Carbohidraţii din cereale,paste şi cartofi,legumele verzi şi sucurile de fructe ajută la eliberarea serotoninei,neurotransmiţător care învinge depresia.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg