Băutura care arde grăsimile
Smoothie-urile sunt delicioase pe tot parcursul anului, dar cei mai mulţi tind să le consume când afară începe să se încălzească. Pe lângă faptul că sunt hrănitoare, unele dintre acestea accelerează metabolismul, ajutându-te să slăbeşti mult mai repede.
Smoothie cu ghimbir,lime şi mango
Ghimbirul este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este binecunoscut pentru abilităţile sale în calmarea durerilor abdominale,estomparea greţei,pierderea poftei de mâncare,rău de mişcare. Poate fi consumat într-o varietate de moduri:proaspăt,pulbere,uscat,murat sau inclus într-o băutură.
Lime-ul se adaugă de regulă în băuturi,datorită aromei sale intense. Fructul are calităţi terapeutice de necontestat. Ameliorează simtomele scorbutui (afecţiune care apare din cauza lipsei vitaminei C în alimentaţie,care se manifestă prin slăbirea forţei musculare,anemie,sângerarea gingiilor,căderea dinţilor,apariţia unor plăgi deschise). În plus,datorită conţinutului său bogat în acid citric,el ajută în ameliorarea constipaţiei.
Mai mult decât atât,adăugarea de suc de lime în alimentaţie poate reduce febra,preveni problemele gingiilor,îmbunătăţi digestia,ţine la distanţă problemele renale şi ale căilor urinare.
Includerea de lime în dietă este de ajutor şi în probelmele inimii. Nivelul ridicat de fibre solubile ajută la reducerea riscului de boli cardiace,infarct miocardic şi accident vascular cerebral.
Fructele de mango nu sunt doar dulci şi suculente,ci au proprietăţi terapeutice. Ele conţin un antioxidant numit zeaxantină,care ajută la prevenirea instalării degenerescenţei maculare,odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea,pentru că au un conţinut foarte mare de apă,previn constipaţia.
Cum prepari băutura
Ai nevoie de:
1/2 banană
1 1/2 căni varză creaţă
1 bucată de ghimbir,descojit
1/2 cană de felii de castravete
sucul de la 1 lime
1/2 mango
1/4 cană lapte de cocos
1/2 cană apă
câteva cuburi de gheaţă,opţional
Pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă până când sunt omogenizate. Bea preparatul în fiecare zi,la două ore după masa de prânz.