Băutura care te scapă de grăsimea abdominală

1 74803 original jpg jpeg

Majoritatea oamenilor care vor să slăbească o fac pentru că îşi doresc să aibă abdomenul plat, dar şi pentru că nu vor să ajungă să sufere de obezitate. Pe lângă diete şi antrenament fizic, foarte eficiente sunt şi băuturile preparate din ingrediente naturale.

Una dintre aceste băuturi eficiente este cea pe bază de turmeric şi lămâie. Turmericul este sursă bogată de fibre dietetice şi minerale precum calciu,potasiu,sodiu,fier,magneziu şi zinc,vitaminele A,B3,C şi E,dar şi proteine. Toate aceste substanţe nutritive prezente în turmeric fac ca acesta să fie un supliment excelent în arderea grăsimilor stomacale.În plus,turmericul are proprietăţi analgezice,antiinflamatoare,antiseptice şi antioxidante. Proprietatea antioxidantă tratează leziunile celulare cauzate de radicalii liberi,îmbunătăţeşte funcţia metabolică a organismuluişi ţine sub control apetitul. Curcumina,constituentul activ prezent în turmeric,va împiedica acumularea de grăsimi în ţesutul adipos din stomac şi ficat.În schimb,lămâia este o sursă bogată de vitamina C. Iar pectina,care este o fibră naturală prezentă în lămâie,reduce pofta de mâncare şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal. De asemenea,are proprietăţi antioxidante şi de curăţare.

Iată câteva reţete de băuturi cu turmeric şi lămâie: Apă caldă cu turmeric şi lămâie

Stoarce jumătate de lămâie şi adaugă sucul într-un pahar cu apă caldă,peste care pui ¼ de lingură de turmeric pudră şi amestecă cu o lingură. Opţional,mai poţi pune şi jumătate de linguriţă de miere. Se bea cât băutura este încă caldă,cu jumătate de oră înainte de micul dejun,de două ori pe zi timp de o săptămână. Faci o pauză după 14 zile,apoi bei din nou.

Citeşte şi:Mănâncă aceste alimente în fiecare zi ca să slăbeşti

Pastă de turmeric şi lămâie

Pune într-un bol sucul de la o lămâie. Adaugă peste el o jumătate de linguriţă de pudră de turmeric,¼ de linguriţă de piper negru,¼ de lingură de ulei de măsline şi amestecă cu o lingură. Consumă 2 linguri din pasta obţinută de două sau de trei ori pe zi,după ce ai mâncat. Evită s-o mănânci pe stomacul gol. Poate provoca aciditate.

Lapte cu turmeric

Pune la fiert într-o oală mică o ceaşcă de lapte,peste care se adaugă ½ de linguriţă de suc de lămâie,½ de linguriţă de miere,½ de linguriţă de turmeric pudră şi extract de vanilie pentru aromă. Ia vasul de pe foc după 5 minute. Se bea cald,câte jumătate de ceaşcă de lapte cu turmerci zilnic timp de o săptămână,înainte sau după mese.

Citeşte şi:Smoothie-urile vezi,ideale pentru slăbit

Sfaturi:

Nu consuma aceste remedii dacă suferi de gută,pietre la rinichi,pietre la fiere,sau dacă eşti însărcinată ori alăptezi. În plus,dacă ai suferit vreo intervenţie chirurgicală,discută cu medicul înainte de a lua orice remediu.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com